RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2426|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問MB4係唔係可以直接用1:10車軨和胎?

att1028 發表於 2006-9-7 15:44:33 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
是不是不需要改件?

請問在那裡買街胎會平D,雙星果D好不好?

另外發覺安裝車軨時,都好似唔知上得緊不緊,因為擔心D膠會滑"雅"!

見到有代廠整條金屬狗骨,不過$100得2條,好貴。有無其他計?
mikewu 發表於 2006-9-7 17:08:36 | 只看該作者
原帖由 att1028 於 2006-9-7 15:44 發表
是不是不需要改件?

另外發覺安裝車軨時,都好似唔知上得緊不緊,因為擔心D膠會滑"雅"!

見到有代廠整條金屬狗骨,不過$100得2條,好貴。有無其 ...

Yes, you can use regular 1:10 wheels.
Use ATM dog bone is cheaper...
龍崗小吳 發表於 2006-9-7 23:01:31 | 只看該作者
原帖由 att1028 於 2006-9-7 15:44 發表
是不是不需要改件?

見到有代廠整條金屬狗骨,不過$100得2條,好貴。有無其 ...

可以啊!我為了能跑更快更穩,用朋友跑1/10小油車後,淘汰下來的海綿胎。
龍崗小吳 發表於 2006-9-10 00:46:37 | 只看該作者
這是台灣賣的另ㄧ種金屬傳動軸,連鋁合金椄杯約2000台幣。
 樓主| att1028 發表於 2006-9-13 23:58:27 | 只看該作者
原帖由 龍崗小吳 於 2006-9-10 00:46 發表
這是台灣賣的另ㄧ種金屬傳動軸,連鋁合金椄杯約2000台幣。

2000台幣!  咪差不多HKD$480。好貴!

有無得剩買鋁合金椄杯?點訂?