RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

遙控車UNDERCAR LIGHT KIT開發中

樓主| AMAT 發表於 2006-7-14 16:07:16 | 只看該作者
車頭車尾閃燈,死氣喉燈,車底燈,已經全部完成啦~!

好快有得賣!~嘿!

不過唔知幾時會係香港賣咁解唧~!
應該會賣去外國市場先.
calvinpun2000 發表於 2006-7-14 16:08:05 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-7-14 16:07 發表

好快有得賣!~嘿!

應該會賣去外國市場先.

ABOUT HOW MUCH?
ELVINO 發表於 2006-7-14 16:31:01 | 只看該作者
正呀!
gary 發表於 2006-7-14 16:50:50 | 只看該作者
又係益鬼佬先~~嗚..嗚...
Ryu 發表於 2006-7-14 17:03:09 | 只看該作者
幾時做埋wheel light ?

唔要長著果種
 樓主| AMAT 發表於 2006-7-14 17:23:57 | 只看該作者
原帖由 calvinpun2000 於 2006-7-14 16:08 發表

ABOUT HOW MUCH?

SALES決定O既東西我決定唔到,亦都未知幾錢....哈!
lingkithung 發表於 2006-7-14 19:55:24 | 只看該作者
可否工房會員有優惠團購
 樓主| AMAT 發表於 2006-7-14 19:58:11 | 只看該作者
原帖由 lingkithung 於 2006-7-14 19:55 發表
可否工房會員有優惠團購

咁就要睇所謂團購係有幾多套喇.....哈!
 樓主| AMAT 發表於 2006-7-21 22:17:02 | 只看該作者
http://amatwork.rc-evo.com/MOV00012.3gp
http://amatwork.rc-evo.com/MOV00013.3gp
http://amatwork.rc-evo.com/MOV00014.3gp

套車燈閃燈效果~
由於我懶得拎支控,所以冇整到開車時效果出嚟.哈!
herbert1 發表於 2006-7-21 22:25:10 | 只看該作者

好快有得賣!~嘿!

應該會賣去外國市場先.

題外話 , 架車d貼紙幾靚喎....
 樓主| AMAT 發表於 2006-7-23 16:55:50 | 只看該作者
原帖由 herbert1 於 2006-7-21 22:25 發表

題外話 , 架車d貼紙幾靚喎....

大果O的係貼紙機界出嚟......
細果O的係我攞公司貼係PRODUCT上面果O的PACKING貼紙剪仔貼落去.

之後用風筒勁吹勁吹.......就有咁貼服O既效果喇~
o頭頭o 發表於 2006-8-15 21:33:50 | 只看該作者
d底燈幾正wo...
Vinz 發表於 2006-8-15 21:39:18 | 只看該作者

好快有得賣!~嘿!

應該會賣去外國市場先.

i want to ask where  can i buy shinly silver stickers??
and which kind of stickers we can use?
inkjet?? laser??
if inkjet, do we need to spary one more layer on it ?
thx
天照 發表於 2006-8-16 11:45:12 | 只看該作者
原帖由 Vinz 於 2006-8-15 21:39 發表

i want to ask where  can i buy shinly silver stickers??
and which kind of stickers we can use?
inkjet?? laser??
if inkjet, do we need to spary one more layer on it ?
thx

唔係PRINT出嚟,係我公司O的PRODUCT貼紙嚟........出去印O架....我攞嚟用唧....哈!
Vinz 發表於 2006-8-16 13:35:50 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2006-8-16 11:45 發表

唔係PRINT出嚟,係我公司O的PRODUCT貼紙嚟........出去印O架....我攞嚟用唧....哈!

so , how much is it if printout from outside?
and where can i find it ?
thx
 樓主| AMAT 發表於 2006-8-17 21:29:38 | 只看該作者
原帖由 Vinz 於 2006-8-16 13:35 發表

so , how much is it if printout from outside?
and where can i find it ?
thx

搵印刷廠印.....我又點會知幾錢呢!?
Vinz 發表於 2006-8-18 00:12:13 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-17 21:29 發表

搵印刷廠印.....我又點會知幾錢呢!?

thx
thx
 樓主| AMAT 發表於 2006-11-26 22:38:47 | 只看該作者
呢套KIT......

由於死鬼佬一句說話.....亦都由於PX SALES懶一直唔寄俾人又唔SHOW自己係手O既東西.....
亦都由於死老闆唔忠於開發時O既諗法隨風擺柳.........仲要開會自己講晒,唔叫我呢個開發者嚟開會....

宜家,重新做過,成個PROGRAM做過,成塊底板做過............

我嬲到著晒燈,我想用粗口鬧佢地,佢地仲要覺得好似自己冇錯,由其係個SALES,同佢開咁多次會廢的.....
仲要俾老闆屈我唔俾鬼佬睇.....我嬲到爆!第一套KIT連說明書都未做過,未郁過,我唔係邊個呀,我點可以無啦啦SEND套O野俾鬼佬呀!?一直講好晒O既MARKETING諗法......全部抺晒,重頭做起!

我睇死佢地咁做事O既方式,下年三月都出唔到街.本來個SALES仲催生晒話今年九月尾到出街,我地趕完俾佢佢就放係到失咗憶........晒咗同事同師傅O的時間,就係因為"唔記得!",所以佢地梗係唔叫我開會啦!一叫我開會你睇我仲唔兜口兜面話係你放係到唔俾人喎!我地已經做咗好多套版俾你喇喎!我肯定我連老闆都鬧埋!

我宜家乜都唔理,我攞返一套KIT自己KEEP之後就理得佢出唔出到街啦!理得佢下年OUT晒先出蝕到PK啦!
馮馮ymc 發表於 2006-11-27 02:17:22 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-11-26 22:38 發表
呢套KIT......

由於死鬼佬一句說話.....亦都由於PX SALES懶一直唔寄俾人又唔SHOW自己係手O既東西.....
亦都由於死老闆唔忠於開發時O既諗法隨風擺柳.........仲要開會自己講晒,唔叫我呢個開發者嚟開會.. ...

你做開發,使鬼理Sales果邊,賣得出又唔係你賺......諗多d花神嘢出嚟好過啦!!!
 樓主| AMAT 發表於 2006-11-27 02:24:02 | 只看該作者
原帖由 馮馮ymc 於 2006-11-27 02:17 發表

你做開發,使鬼理Sales果邊,賣得出又唔係你賺......諗多d花神嘢出嚟好過啦!!!

諗係諗,但唔好晒我地時間要我地重新做過嗎!
我真係用粗口鬧佢囉!

家陣淨係做你一單呀!?