RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7516|回復: 28
收起左側

3PJ 2.4g

samsonl 發表於 2011-5-11 20:00:48 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
借問各位師兄,小弟也買了corona CT3F+CR3D 在3PJ 用,但發射距離只有10m左右,是corona 質量有問題嗎?有冇師兄試過?
kay1926 發表於 2011-5-12 16:17:17 | 顯示全部樓層
something 質量有問題 ?
bigbigpan 發表於 2011-8-1 16:07:03 | 顯示全部樓層
我都買左一套比3pj用,係樓下籃球場試過ok冇問題,一定超過十米。會唔會接收天線擺位問題?
BGZ 發表於 2011-9-21 10:58:08 | 顯示全部樓層
回復 samsonl 的帖子

C Hing, 最後點呀?
 樓主| samsonl 發表於 2011-9-21 12:43:18 | 顯示全部樓層
回復 BGZ 的帖子

技控電池用到12V,結果都係唔得。
BGZ 發表於 2011-9-21 13:10:49 | 顯示全部樓層
下?  咁咪跌錢?  我仲度緊試唔試下 Corona tim.  你有無搵其他人的第二支 3PJ/3PK 試下?  因為, 我見 JV / TRC 都有人用 3PK + Corona.
車仔同學會 發表於 2011-9-23 06:42:45 | 顯示全部樓層
小弟隻Corona用落支3PKS, 好好用~
只係有時追唔到...
bigbigpan 發表於 2011-9-24 00:01:17 | 顯示全部樓層
回復 車仔同學會 的帖子

點樣追唔到?
車仔同學會 發表於 2011-9-24 07:26:00 | 顯示全部樓層
BGZ 發表於 2011-10-2 17:11:03 | 顯示全部樓層

即係玩玩下會甩左?  要熄晒車同控, 再開車, 開控, 先至追得番?
車仔同學會 發表於 2011-10-2 17:30:51 | 顯示全部樓層
BGZ 發表於 2011-10-2 17:11

即係玩玩下會甩左?  要熄晒車同控, 再開車, 開控, 先至追得番?

咁又唔會...
只係開控既時候有時追唔到姐, 玩緊既時候就未試過失控
coollookpa 發表於 2011-10-7 00:44:40 | 顯示全部樓層
各位ching ,我都有支3PJ 想用corona 2.4玩,請問在那裡買,價錢多少,謝謝
bigbigpan 發表於 2011-10-7 10:42:46 | 顯示全部樓層
回復 coollookpa 的帖子

淘寶喇, 一套大約二百人仔~
coollookpa 發表於 2011-10-7 11:07:39 | 顯示全部樓層
bigbigpan 發表於 2011-10-7 10:42

淘寶喇, 一套大約二百人仔~

咁如果想買多D接收係咪都要淘寶買?香港有沒有?
sniper 發表於 2011-10-7 11:12:17 | 顯示全部樓層
coollookpa 發表於 2011-10-7 11:07
咁如果想買多D接收係咪都要淘寶買?香港有沒有?

淘寶>>幾十
香港>>百幾
coollookpa 發表於 2011-10-7 11:24:06 | 顯示全部樓層
但運費+匯率都差唔多
bigbigpan 發表於 2011-10-7 11:59:56 | 顯示全部樓層

CORONA我都未見過香港有得賣~ 或者我行得地方小!
上淘寶對我來說都幾方便, 所以係我直頭會係淘寶買~

接收都有~ 80-90 人仔一隻~
我都用緊一控三收~ 連埋運費大約 HK$ 450 度喇~
coollookpa 發表於 2011-10-7 12:06:58 | 顯示全部樓層
bigbigpan 發表於 2011-10-7 11:59

謝謝你
coollookpa 發表於 2011-10-7 14:41:24 | 顯示全部樓層
bigbigpan 發表於 2011-10-7 11:59

Ching 我去淘寶看到的corona CT3F+CR3D不兼容3pj的,是不是這個?
http://item.taobao.com/item.htm?id=7329577907
bigbigpan 發表於 2011-10-7 15:29:49 | 顯示全部樓層

我的一控三收都係跟以下賣家買~
http://item.taobao.com/item.htm?id=9950989494

我問過賣家3PJ 可用否, 當然佢冇承諾一定用到, 因為廠家說明冇提到 3PJ.
當時係二百銀搏一搏的心態, 果然搏到........