RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2498|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

18仔新手

fowler 發表於 2006-9-4 22:40:20 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好!
其實我自己想試下玩搖控車所以睇咗你地好多留言, 咁就諗住夜晚放工就去買架電既M18玩喇, 點知就到到都無喎 咁就問下D老闆咩事會到到都無貨喇, 點知佢地都話唔興喎. 所以想問下大家係唔係同佢地講法一樣18仔真係唔興呢. THX各位大大!!!
Eddie168 發表於 2006-9-4 22:42:20 | 只看該作者
e家冇咩人玩
Eddie168 發表於 2006-9-4 22:44:06 | 只看該作者
不如買架TAMIYA 1/10 TT01 玩仲好 only 3xx 個M18車架仲貴過佢
 樓主| fowler 發表於 2006-9-4 22:50:37 | 只看該作者
但係我係新手又驚1/10個隻我玩唔點
yuiche 發表於 2006-9-4 23:19:02 | 只看該作者
原帖由 Eddie168 於 2006-9-4 22:44 發表
不如買架TAMIYA 1/10 TT01 玩仲好 only 3xx 個M18車架仲貴過佢
m18價錢買到ta05都得la........仲玩tt01....?
SunLi 發表於 2006-9-4 23:51:05 | 只看該作者
原帖由 fowler 於 2006-9-4 22:50 發表

1/10比起1/18穩定好多,四隻碌大D相對路面影響都少D。
我都有玩過Xray M18,有另類RC樂趣! 不錯的車車!!!

之前有車場專玩 on-road 18仔,興過嫁! 宜家無哂..... 無乜客路RC鋪咪無入貨.(NRX-18經濟好多,可以考慮下)
龍崗小吳 發表於 2006-9-5 01:12:30 | 只看該作者
原帖由 fowler 於 2006-9-4 22:50 發表

1/10比1/18穩定,新手還是玩1/10開始比較好
而且1/18玩起來還不ㄧ定比1/10便宜
改裝品也不比1/10便宜
毒魚 發表於 2006-9-7 01:07:41 | 只看該作者
m18啊....真是沒什麼改....

要改的話.....好貴= ="
Sherman 發表於 2006-9-16 00:22:48 | 只看該作者
但係 1/10 秏損大 , 4 條呔幾次就玩完 , parts 撞爛機會比18仔高 , 個人認為18仔會化萛 d, NRX18是不錯的選擇