RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3032|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

終極新手!

shady0128 發表於 2011-4-13 01:19:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟未玩過rc car,但一直想買部飄移戰車玩,但乜q都唔識..想請教下:
我都睇過好多post,但係都仲攪唔清楚d學名,簡單d問幾句...
係咪買yokomo好,車架型號買邊隻(太多了)(想有野改下,因為睇到post好似話某隻車架小野改)
車殼想玩hiace同埋10代掃把佬得唔得?9有冇師兄收錢幫整?)
成盒車買左之後要買埋d咩零件改裝?(想一次過set好d,當然唔使去到最高檔,平靚正夠玩既零件就夠)
唔該晒各位c兄解答一下,小弟因家事不能買屬於自己既車,只好玩rc止一下血....
s.y.kwok 發表於 2011-4-13 01:34:23 | 只看該作者
welcome to rc drift!!!
小弟好樂意幫你手,
雖然我都係新手一名,
整車可以幫下你嘅
不過你夜唔夜訓嘅先???
 樓主| shady0128 發表於 2011-4-13 07:37:01 | 只看該作者
好a!唔該你!
一般黎講都可以既~
我今晚就想出車喇..買邊隻好a..
blackboy 發表於 2011-4-13 10:19:46 | 只看該作者
s.y.kwok 師兄, 你真夠熱心.有機會有drift party , 一齊出來交流下..一班人玩開心好多, 若然你不介意我也是超新仔的話.
 樓主| shady0128 發表於 2011-4-13 20:06:26 | 只看該作者
咁其實買vdf定yokomo好啊...聽日dayoff買槍零件&出車了!!!
maomao1 發表於 2011-4-13 20:16:11 | 只看該作者
YOKOMO Type-C
sola 發表於 2011-4-13 20:31:39 | 只看該作者
比我唔買星星車,買YOKOMO啦,2手好又一手好,
榮~ 發表於 2011-4-13 20:32:58 | 只看該作者
sola 發表於 2011-4-13 20:40:36 | 只看該作者
賣左啦,現在係R31,好多DIY
sola 發表於 2011-4-13 20:44:47 | 只看該作者
SD係好,改CS,頭單.尾直.SET油壓油,之後就睇手車
 樓主| shady0128 發表於 2011-4-13 22:17:49 | 只看該作者
回復 sola 的帖子

C兄,咁有冇分邊隻底盤架?.?
我真係對遙控車0知識><
sola 發表於 2011-4-13 22:29:19 | 只看該作者
唔想打出來,你打比我啦= =63099325
紅衫魚壽司 發表於 2011-4-13 22:43:17 | 只看該作者
我都係新手, 不過無乜人理我, 因為我無錢
nikeid 發表於 2011-4-13 23:06:12 | 只看該作者
sola 發表於 2011-4-13 20:31
比我唔買星星車,買YOKOMO啦,2手好又一手好,

C-hing, Why don't you prefer Tamiya RC car ?
BTW, I am a freshman in RC also!   
nikeid 發表於 2011-4-13 23:07:49 | 只看該作者
blackboy 發表於 2011-4-13 10:19
s.y.kwok 師兄, 你真夠熱心.有機會有drift party , 一齊出來交流下..一班人玩開心好多, 若然你不介意我也是 ...

s.y. kwok C-hing is very kind-hearted. I ofter ask him some stupid questions, he also reply with details.
May I join the drift party ?
blackboy 發表於 2011-4-14 11:21:55 | 只看該作者
nikeid 發表於 2011-4-13 23:07
s.y. kwok C-hing is very kind-hearted. I ofter ask him some stupid questions, he also reply with d ...

nikeid 兄,更係好啦,你唔介意大家係新仔,我更係想埋堆啦,新仔對新仔係夾D嘅!!
nikeid 發表於 2011-4-14 22:53:13 | 只看該作者
blackboy 發表於 2011-4-14 11:21
nikeid 兄,更係好啦,你唔介意大家係新仔,我更係想埋堆啦,新仔對新仔係夾D嘅!!

but my DRB haven't been finished assembling!  still I hv not sticked under-chassis protector!  
nikeid 發表於 2011-4-15 00:16:45 | 只看該作者
shady0128 發表於 2011-4-13 01:19
小弟未玩過rc car,但一直想買部飄移戰車玩,但乜q都唔識..想請教下:
我都睇過好多post,但係都仲攪唔清楚d學 ...

"小弟因家事不能買屬於自己既車,只好玩rc止一下血"
同是天涯淪落人
s.y.kwok 發表於 2011-6-22 18:23:13 | 只看該作者
你班友講咗咁耐,到底幾時放車???
p.s.我都有玩槍槍喎...:p
榮~ 發表於 2011-6-22 20:55:20 | 只看該作者
s.y.kwok 發表於 2011-6-22 18:23
你班友講咗咁耐,到底幾時放車???
p.s.我都有玩槍槍喎...:p

你連槍都玩埋邊夠你玩呀
星期六晚你會否得閒去觀塘個邊玩呀?我都好耐無去過~