RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1745|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Traxxas E-MAXX

matsubb 發表於 2011-4-6 18:35:10 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問咁多位幾個問題.....因為我係新手黎,,,
你地係用咩電玩嫁?
同埋點解架車好似好難拉起個頭咁既?
唔該哂CHING解答...
fast 發表於 2011-4-6 19:01:52 | 只看該作者
C兄係指WHEELIE(起頭)?? 如用原裝8.4V X2 一下FULL雞都免強起到頭, 當然用LIPO電會好力好多, 打開斗都得!!
http://www.youtube.com/watch?v=7waGdV5gAXE
 樓主| matsubb 發表於 2011-4-6 19:21:43 | 只看該作者
岩岩新買番黎跟車黎原裝電試過起到1-2次.........跟住冇起過頭啦...
本身諗住係因為電唔夠力.....跟住換左11.1V x2 試啦...飛機電黎....都係起唔到頭.....點解呢?
係咪有零件壞左?
mansiu 發表於 2011-4-6 20:09:41 | 只看該作者
你如果換2排 2s/3s  LIPO 電去試,包你架車頭唔識落番黎
 樓主| matsubb 發表於 2011-4-6 20:12:15 | 只看該作者
我就係換左2排3S 既11.1V LIPO電去試都起唔到個頭......
manju 發表於 2011-4-6 20:34:38 | 只看該作者

大減牙果粒限滑控制六角扭緊少少就可以 Wheelie 了!

樓主| matsubb 發表於 2011-4-6 22:14:03 | 只看該作者
係咪姐係上住個大減個3粒6角?
我換左金屬大減係咪都一樣嫁?
tatame 發表於 2011-4-6 22:16:37 | 只看該作者
師兄得閒入黎交流下=D
EMAXX/ E-revo/ Summit 技術交流區, 歡迎大家貼你既Monster Truck
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D2
 樓主| matsubb 發表於 2011-4-6 22:42:33 | 只看該作者
得左.........