RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2500|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

7.2V電可以玩幾多分鐘?

e3212575 發表於 2011-1-13 21:25:16 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
我想問咁多位c兄7.2V池可以玩幾多分鐘?
sonnykid 發表於 2011-1-13 21:31:47 | 只看該作者
睇電種&容量的
REDJOHN 發表於 2011-1-13 21:42:28 | 只看該作者
睇下用甚麼摩打.
German 發表於 2011-1-13 22:08:01 | 只看該作者
隔離台問到過黎
1234vvv 發表於 2011-1-13 22:24:58 | 只看該作者
這個會因電池容量和磨打級別,車種,功能都會影響耗電量,一般5000mah電玩貨櫃可以45分鐘左右,但不要買平電,我試過5分鐘都玩唔倒,仲低低b咁買左幾排。
glen6831 發表於 2011-1-13 22:33:18 | 只看該作者
如有經驗者請以經驗回答一下問題, 人家好歹都有 post 圖, 人家都係唔想浪費一些金錢先問一下.
我們可以不答, 但都唔好只係答一句唔上唔落, 答了等於無答的答案出來.  依 d 咁無誠意的事, 將心比己, 到你問野那時又點樣呢? 就係因為咁 d post 咪有字數不可太少的規限 lor...
回 post 可以用自己的 setting 來比人地去參考, 依 d 先係有意義的 post
另外管人是否由友台問到依到呢? 講得依句你都係兩台走, 難道依道 post 完, 友台也不能 post 嗎? 唔通我地同依個台結婚? 自己想一下發問者發問題時的來意...說實在依位朋友個問題都算有誠意了.
如果我架車組裝好, 我都會比數據人地. 可惜係, 我未組裝好.
clotnine 發表於 2011-1-13 22:44:41 | 只看該作者
3.5T how long??
職業殺手 發表於 2011-1-14 03:08:14 | 只看該作者
果時我用藍精靈3600mah 用白豬 mc230 可以玩到半個鐘至9個字到, 不過都要睇下你一下比幾多油。 希望幫到你。
宅男 發表於 2011-1-14 21:44:02 | 只看該作者
當然要睇埋你個叉機係用幾多A來叉電
cc4321 發表於 2011-1-15 10:04:59 | 只看該作者
唔好諗咁多,直接買舊5000電,多好過小