RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3049|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想玩漂,請指教

cmchow007 發表於 2011-1-6 22:56:33 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄好,小弟買了一部TT01E
但係想玩漂.........
我應該改裝部車好.定係買架S ZERO??(係咪7XX?)
如果想買電變+摩打,$500夠唔夠做...........
RAY9061 發表於 2011-1-7 00:57:39 | 只看該作者
小弟用TT01+頭單+尾直+火石呔玩飄
小湘 發表於 2011-1-7 01:00:53 | 只看該作者

回復 1# cmchow007

如果你買左就唔好轉喇,set得好都飄得好令,摩打電變我用緊好盈60A8.5T,大約600幾=?師兄邊頭住呀?方便的話一起玩喎可以!
RAY9061 發表於 2011-1-7 01:02:48 | 只看該作者
電變+摩打$500好似唔夠做
我所知最平INIX(有感)$630
 樓主| cmchow007 發表於 2011-1-7 01:04:25 | 只看該作者
我住沙田嫁~~多謝各位師兄!!
如果玩有刷........夠做嗎=_=""唔想晒禁多錢 嘿嘿
RAY9061 發表於 2011-1-7 01:20:43 | 只看該作者
TT01E原裝無跟黑豬+電變咩?
cave 發表於 2011-1-7 02:25:30 | 只看該作者
頭單尾直

玩左一段時間....條呔 同 摩打 好重要

條呔要 夠咬 , 摩打要夠力 , 2 樣要同時有 (可能我技術唔夠)

有時漂出左, 你想救, 條呔唔咬 又好難救

我都用緊 INIX 有感 , 夠曬玩

但係 呔要睇 場地 , 岩岩同朋友係 商場地玩, 佢用 Kawada med , 夠咬 好好玩

--------------

500 樓下 可以買 好盈 冇感 4xx

有感 最平 應該係 inix
cave 發表於 2011-1-7 02:27:07 | 只看該作者
如果你玩既場地好細, d彎好密, 你一定要用咬地少少既 drift 呔
 樓主| cmchow007 發表於 2011-1-7 08:48:19 | 只看該作者
多謝各位師兄,tt01e原裝得白皮豬,無電變嫁
我想問你地講緊既摩打即係幾錢~同埋多d資料呀=v=想搵下資料
我連幾多t,數字幾多都唔知,好難格價xd
alan0108 發表於 2011-1-7 21:53:00 | 只看該作者
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... &extra=page%3D1
buy this la D C兄都話 5錯 ga only $600 貴左 d
 樓主| cmchow007 發表於 2011-1-7 22:15:39 | 只看該作者
我決定用600-1000買摩打+電變
1000-2000買車
買咩好><!
椰禮 發表於 2011-1-7 22:20:34 | 只看該作者
其實換左套電子野,用岩你玩既地質既tire,改埋套油壓,應該幾飄得下labo,
除非要玩cs先要買過架車姐
小湘 發表於 2011-1-7 22:23:56 | 只看該作者
回復 11# cmchow007

椰禮講得啱..唔好曬錢喇!買左就玩埋佢啦~!!玩多排電子野set好左再換車lor!!
 樓主| cmchow007 發表於 2011-1-7 22:45:57 | 只看該作者
多謝各位師兄~
因為我想變賣架車麻.........咪轉埋車囉~
我本身有fd比左部tt01我
我就係想玩cs........同埋又想玩下速度
6xx我接受到呀!!!!!!!但好型好d定佢好d?
 樓主| cmchow007 發表於 2011-1-7 22:47:14 | 只看該作者
INFINITE C3554-7200 BL Motor /4.5T + 100A ESC
INFINITE C3554-4800 BL Motor/6.5T + 100A ESC
邊個玩漂勁d呀???????
洗唔洗換粒勁d既電.........嘿嘿
椰禮 發表於 2011-1-8 00:27:43 | 只看該作者

6.5t都夠晒有凸tim啦,一般以有刷摩打計23t-17t都夠晒做(配番岩齒比)
椰禮 發表於 2011-1-8 00:30:48 | 只看該作者
比我就用住部tt01飄住先,起碼要對drift有個概念先,到轉玩cs果陣雖然可能
用唔番正軑所學既野,但點都有d幫助,起碼我係咁(不過唔係玩tt01先)
 樓主| cmchow007 發表於 2011-1-8 00:31:14 | 只看該作者
回復 17# 椰禮

師兄,我想買100KV/10.5T BL Motor +100A ESC
依個夠唔夠漂呀??無刷有感嫁~~
但係會唔會好慢呢
 樓主| cmchow007 發表於 2011-1-8 00:46:15 | 只看該作者
INFINITE C3555-5800KV/6T BL Motor + EZRUN-60A-SL BL...
INFINITE C3555-4800KV/8T BL Motor + EZRUN-60A-SL BL...
依2個又夠唔夠呢........
椰禮 發表於 2011-1-8 00:47:46 | 只看該作者
夠啦
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 4 字節系統限制: 8 到 10000 字節