RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 12315|回復: 147
打印 上一主題 下一主題
收起左側

氣動Blow Black M4一問

RCman 發表於 2010-10-20 14:47:16 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

我有人行過KWS...見到M4有氣動Blow Back...給引我去睇(我覺得氣動真實感大好多及blowback 真係有係道)....
想問師兄有關氣動Blow Back的鎗。
我想買一把來display(不是用來打wargame的)
請問買咩野牌子好?是否WE出的?或另有其它廠出呢?
另,我問過店只(果支唔記得係咪WE)個magazine有Co2及猛將氣兩種。
mark999hk 發表於 2010-10-20 15:16:46 | 只看該作者
ofcoz Western Arm is the best la....but expensive.
and
KA,KJ &WE...唔錯
G&P 就 no la

KA is not bad...抵玩之選
 樓主| RCman 發表於 2010-10-20 15:50:59 | 只看該作者

請問師兄,上次我見WE $2K合理嗎?
Western Arm 約多少$呢?
另,想問問M4外加的如手柄,魚骨及魚骨上的如surfire, Laser, 鏡等...是否都係各廠合用呢?
謝謝
mark999hk 發表於 2010-10-20 15:59:59 | 只看該作者
KA, WE, KJ...the price is all around 2k

W. Arm is around 4-5k
ANd almost all of the EBB accessary can fit with the GBB
馬輝 發表於 2010-10-20 17:09:57 | 只看該作者
KA, WE, KJ...the price is all around 2k

W. Arm is around 4-5k
ANd almost all of the EBB accessar ...
mark999hk 發表於 2010-10-20 15:59

not necessarily though, there are external parts that are specific for GBB only
[東] 發表於 2010-10-21 10:44:28 | 只看該作者
井勝又係一流 不過就貴d
2slow 發表於 2010-10-21 11:32:02 | 只看該作者
我有人行過KWS...見到M4有氣動Blow Back...給引我去睇(我覺得氣動真實感大好多及blowback 真係有係道)... ...
RCman 發表於 2010-10-20 14:47

買黎display? 買AGM算啦, 靚仔少少買 WE夠喇
落場當然要玩WA... 話時話我近期都入左幾把Gas blow back玩...hehe
 樓主| RCman 發表於 2010-10-21 11:39:55 | 只看該作者
買黎display? 買AGM算啦, 靚仔少少買 WE夠喇
落場當然要玩WA... 話時話我近期都入左幾把Gas blow back ...
2slow 發表於 2010-10-21 11:32

真係羅黎過下sub-machine 的blow back引傢ja
有次係KWS見人試支WE的M4 Co2 blowback,
真係好勁下!
幾把?你入有長定係短呀?
2slow 發表於 2010-10-21 11:45:14 | 只看該作者
真係羅黎過下sub-machine 的blow back引傢ja
有次係KWS見人試支WE的M4 Co2 blowback,
真係好勁下! ...
RCman 發表於 2010-10-21 11:39

入左 M14, M4 及 SCAR, 搵緊一把 AK 既GBB
M4, 加呢樣改果樣, 又magpul 又DD rail 等等...都幾千銀

打CO2就緊係勁有recoil feel啦, 幾時去睇槍呢...
 樓主| RCman 發表於 2010-10-21 11:57:31 | 只看該作者
入左 M14, M4 及 SCAR, 搵緊一把 AK 既GBB
M4, 加呢樣改果樣, 又magpul 又DD rail 等等...都幾千銀  ...
2slow 發表於 2010-10-21 11:45

我就係覺得M4加呢樣加果樣....之後就好有型羅...haha
我重係停流係電鎗年代....所以唔識現在的氣動.....你幾時會去呀?帶我去見識下好bo
EnjoyRC 發表於 2010-10-21 12:02:46 | 只看該作者
買黎display, marking 靚就ok, 支m4 氣動好似都係上年出, 係咪? 成年都冇玩過槍, 我d 槍都上晒神枱.....
2slow 發表於 2010-10-21 14:24:21 | 只看該作者
我就係覺得M4加呢樣加果樣....之後就好有型羅...haha
我重係停流係電鎗年代....所以唔識現在的氣動. ...
RCman 發表於 2010-10-21 11:57

M4既槍款真係好dump錢, 見識就不敢當啦, 不如倍你去掃貨啦.. haha
APPLE 發表於 2010-10-21 14:28:24 | 只看該作者
M4既槍款真係好dump錢, 見識就不敢當啦, 不如倍你去掃貨啦.. haha
2slow 發表於 2010-10-21 14:24

呢枝野我都好想去 “研究∼研究“ 一番,身痕起上來可能重會($$$$)...........去時記得call埋我
馬輝 發表於 2010-10-21 14:28:43 | 只看該作者
M4, 加呢樣改果樣, 又magpul 又DD rail 等等...都幾千銀  ...
2slow 發表於 2010-10-21 11:45

支GAS M14得唔得?想買支玩狙
 樓主| RCman 發表於 2010-10-21 14:30:17 | 只看該作者
呢枝野我都好想去 “研究∼研究“ 一番,身痕起上來可能重會($$$$)...........去時記得call ...
APPLE 發表於 2010-10-21 14:28

邊晚OK? 約出來放血好
2slow 發表於 2010-10-21 14:32:24 | 只看該作者
呢枝野我都好想去 “研究∼研究“ 一番,身痕起上來可能重會($$$$)...........去時記得call ...
APPLE 發表於 2010-10-21 14:28

來來來~ 拉大隊掃貨~
我原本已經退役, 但今期又中毒... 家裏又多左幾把神檯槍了
APPLE 發表於 2010-10-21 14:33:31 | 只看該作者
邊晚OK? 約出來放血好
RCman 發表於 2010-10-21 14:30

就今晚啦∼...(長痛不如短痛).............明晚我要去 “飲“(吾飲都打風啦)
 樓主| RCman 發表於 2010-10-21 14:35:33 | 只看該作者
就今晚啦∼...(長痛不如短痛).............明晚我要去 “飲“(吾飲都打風 ...
APPLE 發表於 2010-10-21 14:33

我得bor
重可幫仙人買Mini-Z 波子殼添
2slow 發表於 2010-10-21 14:39:01 | 只看該作者
支GAS M14得唔得?想買支玩狙
馬輝 發表於 2010-10-21 14:28

支 M14 GBB 好正, 非常有質感, recoil 力都算強勁, 果種金屬recoil 聲真係好正...
買WE 既M14 GBB返黎再改真木及RA件.... 大出血~

http://www.youtube.com/watch?v=VxcvR_DnYRs
http://www.youtube.com/watch?v=jufUkHtwK20
http://www.youtube.com/watch?v=Cm-zYAxQHvQ&feature=grec_index
APPLE 發表於 2010-10-21 14:41:28 | 只看該作者
來來來~ 拉大隊掃貨~
我原本已經退役, 但今期又中毒... 家裏又多左幾把神檯槍了
2slow 發表於 2010-10-21 14:32

喂∼!....睇埋你今晚得吾得呀.......