RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2309|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

2010-11-13[奧比斯盲俠行]報BAND/幫手專區

關閉 [複製鏈接]
馬輝 發表於 2010-9-30 09:01:34 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

http://www.orbis.org.hk/moonwalkers/

重要資料   

活動日期及時間 :2010年11月13日(星期六)深夜10:30至翌日清晨6:30
步行路線 :葵涌興芳路遊樂場 -> 黃金海岸泳灘  
大會主題 :「型」光俠影
服裝建議 :配合大會「型」光俠影主題,參加者可自由搭配搶眼戰衣現身會場
蒙眼夜行大考驗 :於海安路海濱長廊蒙眼步行10分鐘
補給安排 :大會將於沿途的檢查站提供清水及 / 或小食,並於終點站提供簡便早點
回程接送 :備有專車於早上4時至8時由黃金海岸泳灘接載參加者返回荃灣港鐵站
截止報名日期 :2010年10月6日(星期三)下午5時

步行路程: 約20公里,適合長途遠足人士  
步行時間: 約6小時  
路徑狀況: 全程為石屎行人路
全程路線: (起點) 葵涌興芳路遊樂場 → 荃灣海安路海濱長廊 → 機場核心計劃展覽中心
→ 青龍頭 → 大欖 → 小欖 → (終點)屯門黃金海岸泳灘

除左要籌錢外其實同一般夜行放車活動冇乜分別,與其獨樂樂,不如與眾同樂,共襄善舉

基本規則及招募詳情詳見http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=189330extra=&page=3 #46

經28/9/10與奧比斯林先生電話商討後,得知大會不反對我們帶車出席

但擔心警察干預,對我們帶車出席有下列要求:

1) 不建議我們開盡新燈喇叭,以免滋擾附近居民

2) 由於預計當日晚上10:30pm開始參加者會陸續出發,而高峰期預定至11:30pm,為免阻礙其他參加者,大會要求我們由隊伍的後方出發

3)大會要求我們自行安排唔帶車出席的版友進行協調及指揮工作

4)為接應萬一出現的死車,最好有板帶板,冇板建議出吉頭

5)各車必須集中活動,不得個別行走

同埋"興芳路遊樂場"係近葵興MTR的那個,不是新都會廣場附近的那個

大會建議我們行車活動倘若因警方干預而被迫停止,會唔會有人願意出車接走D車,再步行完成旅程

請表示你帶唔帶車出席

帶車出席:
馬輝 2.4G 四擔雞 + 板
奧單 2.4G Benz + 板
小洋 2.4g
小洋弟 2.4g
佳哥 FM40.695 Dennis Lance
koda FM40.790 富豪/470 + 板

唔帶車出席:
smallrice 發表於 2010-9-30 16:12:54 | 只看該作者
回復 1# 馬輝

馬輝兄唔該
另加
Rachel  0.0g
koda 發表於 2010-9-30 16:30:18 | 只看該作者
我要係11月13號前將隻舊櫃改做平板"
MAZDA 發表於 2010-10-2 01:54:41 | 只看該作者
暫定來fm35.010 , 寨食環署man頭
 樓主| 馬輝 發表於 2010-10-3 09:34:39 | 只看該作者
有興趣參加的朋友請親自於10月6日前報名及入數
smallrice 發表於 2010-10-3 10:48:21 | 只看該作者
fatwah 發表於 2010-11-13 02:50:30 | 只看該作者
我想問大家重記唔記得自己報左名呢?
 樓主| 馬輝 發表於 2010-11-13 07:22:22 | 只看該作者
sorry the outin is cancelled
odaan 發表於 2010-11-13 08:59:33 | 只看該作者
我想問大家重記唔記得自己報左名呢?
fatwah 發表於 2010-11-13 02:50

記得 , 我連電都買埋 , 不過報名時有少少問題 , 大會考慮左人群控制 , 所以遙控車令大會有 D 安全疑問
經過幾番詢問 , 始終都報唔到
koda 發表於 2010-11-13 14:36:31 | 只看該作者
小弟今晚黎吾到,sor><
330324059 發表於 2010-11-13 14:46:16 | 只看該作者
小弟今晚黎吾到,sor>
koda 發表於 2010-11-13 02:36 PM

聰師叔 乜你唔係必到o既咩..
koda 發表於 2010-11-13 18:02:41 | 只看該作者
回復 11# 330324059

黎吾到,而家係呀媽到訓,星期日呀媽同呀妹要番工,廢事嘈住佢地訓,所以黎吾到,sor><
odaan 發表於 2010-11-15 09:28:19 | 只看該作者
回復  330324059
黎吾到,而家係呀媽到訓,星期日呀媽同呀妹要番工,廢事嘈住佢地訓,所以黎吾到,sor ...
koda 發表於 2010-11-13 18:02

你出街會嘈住佢地訓 ??? 你要標童先出到街 ?????
MRX-2 發表於 2010-11-15 13:19:08 | 只看該作者
你出街會嘈住佢地訓 ??? 你要標童先出到街 ?????
odaan 發表於 2010-11-15 09:28

因為師叔個門鎖係一個木人樁黎(青衣Qpet個keyboard),要打完先開到隻門......
odaan 發表於 2010-11-15 14:28:40 | 只看該作者
因為師叔個門鎖係一個木人樁黎(青衣Qpet個keyboard),要打完先開到隻門......
MRX-2 發表於 2010-11-15 13:19

奇怪在唔係屋企反而嘈住人訓覺 , 唔通屋企有 "必到鬼" ??
要師叔係屋企 , 先可以鎮壓住佢 , 師叔出左街 , 佢會走出黎騷擾人 ????
達人 發表於 2010-11-15 14:39:11 | 只看該作者
回復  330324059

黎吾到,而家係呀媽到訓,星期日呀媽同呀妹要番工,廢事嘈住佢地訓,所以黎吾到,sor ...
koda 發表於 2010-11-13 18:02

唔好賴喇.....
 樓主| 馬輝 發表於 2010-11-15 14:48:44 | 只看該作者
CANCEL都CANCEL左啦,仲講做乜呀?