RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3742|回復: 15
收起左側

N12T1 Mix GRP carb

Nicvic 發表於 2010-9-26 10:21:18 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
手痕改咗部T1,大家唔好我。買唔起無敵快既機,唯有換化油器壓榨性能

[RcFun Banana Mod.]

IMG_1115.JPG IMG_1116.JPG
IMG_1117.JPG IMG_1118.JPG
IMG_1119.JPG IMG_1120.JPG
IMG_1122.JPG IMG_1123.JPG
KHHLIU 發表於 2010-9-26 10:45:32 | 顯示全部樓層
唔錯!技術一流,頂一個。
serpent715 發表於 2010-9-26 11:16:58 | 顯示全部樓層
C兄架冷D橙色膠邊到買到?ths
chiwingedwinlo 發表於 2010-9-26 11:21:17 | 顯示全部樓層
c-hing, mod 完之後部機的表現如何? 除左換carb外, 打磨遇什麼parts?
 樓主| Nicvic 發表於 2010-9-26 11:47:06 | 顯示全部樓層

五金鋪可以買到啦,液態狀既矽膠,常溫下凝固。

c-hing, mod 完之後部機的表現如何? 除左換carb外, 打磨遇什麼parts?
chiwingedwinlo 發表於 2010-9-26 11:21

Mod過好多部了,確實快好多。打磨過什麼parts?架冷,C通,尾蓋 lor
chan1234 發表於 2010-9-26 12:18:14 | 顯示全部樓層
very nice
134 發表於 2010-9-26 12:45:48 | 顯示全部樓層
請問那液態狀既矽膠幾錢支? 可不可以貼將相看看
 樓主| Nicvic 發表於 2010-9-26 12:53:26 | 顯示全部樓層
回復 7# 134

E家無相,反正好多品牌,你揾704或者705矽膠就得,或者系1:1汽車engine用既密封膠,我最初就係用1:1車用既膏狀密封膠,更牢固。
 樓主| Nicvic 發表於 2010-9-26 19:17:08 | 顯示全部樓層
因为剩翻呢支红色既未干lor。
870110a 發表於 2010-9-27 00:05:49 | 顯示全部樓層
有冇多d相睇下呢???支架冷點(瞪)  同塭矽膠入氣口果到點先知開大幾多-.-??
xbbbbbb 發表於 2010-9-27 01:00:25 | 顯示全部樓層

very nice ar

use what kind of tool / method to polish the crankshaft that make it shine ? many thanks ~~~
cyhmail 發表於 2010-10-18 08:05:15 | 顯示全部樓層
Thanks!Thanks!
chiwingedwinlo 發表於 2010-11-14 18:51:06 | 顯示全部樓層
回復 1# Nicvic

Nicvic c-hing, 可否post一D有關這個改裝用的工具相, 得嗎?
DicksonGlacier 發表於 2010-11-28 23:53:07 | 顯示全部樓層
改左有咩分別呀!我都係用緊哩副。
Andrewkwan 發表於 2010-11-29 14:51:14 | 顯示全部樓層
回復 1# Nicvic

欠套極力子 +風隔 ...........
feihung 發表於 2010-11-30 18:59:36 | 顯示全部樓層
改左  =  快的?