RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6570|回復: 60
收起左側

2010年11月13日奧比斯盲俠行活動(參加者招募開始)

馬輝 發表於 2010-9-24 11:06:17 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

http://www.orbis.org.hk/moonwalkers/

重要資料   

活動日期及時間 :2010年11月13日(星期六)深夜10:30至翌日清晨6:30
步行路線 :葵涌興芳路遊樂場 -> 黃金海岸泳灘  
大會主題 :「型」光俠影
服裝建議 :配合大會「型」光俠影主題,參加者可自由搭配搶眼戰衣現身會場
蒙眼夜行大考驗 :於海安路海濱長廊蒙眼步行10分鐘
補給安排 :大會將於沿途的檢查站提供清水及 / 或小食,並於終點站提供簡便早點
回程接送 :備有專車於早上4時至8時由黃金海岸泳灘接載參加者返回荃灣港鐵站
截止報名日期 :2010年10月6日(星期三)下午5時

步行路程: 約20公里,適合長途遠足人士  
步行時間: 約6小時  
路徑狀況: 全程為石屎行人路
全程路線: (起點) 葵涌興芳路遊樂場 → 荃灣海安路海濱長廊 → 機場核心計劃展覽中心
→ 青龍頭 → 大欖 → 小欖 → (終點)屯門黃金海岸泳灘

除左要籌錢外其實同一般夜行放車活動冇乜分別,與其獨樂樂,不如與眾同樂,共襄善舉

基本規則及招募詳情詳見http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=189330&extra=&page=3 #46
Jazz_Wan 發表於 2010-9-24 11:09:20 | 顯示全部樓層
蒙眼夜行大考驗 :於海安路海濱長廊蒙眼步行10分鐘 , JA住架車?
 樓主| 馬輝 發表於 2010-9-24 11:14:39 | 顯示全部樓層
smallrice 發表於 2010-9-24 11:17:33 | 顯示全部樓層
呢道改左做貨車版吹水區定係其他版區呀????請問呢個post 係咪放錯區呢??
 樓主| 馬輝 發表於 2010-9-24 11:33:04 | 顯示全部樓層
呢道改左做貨車版吹水區定係其他版區呀????請問呢個post 係咪放錯區呢??
smallrice 發表於 2010-9-24 11:17

馬輝的原意係打算集合貨車友參加這個活動,引起誤解的話抱歉
有勇冇謀 發表於 2010-9-24 11:50:21 | 顯示全部樓層
回復 4# smallrice
回復 5# 馬輝
如果活動有機會涉及遙控貨車, 放在 "放車約會區" 絕冇不當
卍亮卍 發表於 2010-9-24 12:01:03 | 顯示全部樓層
但蒙眼..怎樣控住架車行呢..呢一點很難啵~
 樓主| 馬輝 發表於 2010-9-24 12:03:07 | 顯示全部樓層
卍亮卍 發表於 2010-9-24 12:01

夠人去的話我地會同奧比斯商討
導雷斯 發表於 2010-9-24 12:23:00 | 顯示全部樓層
想去
搞得成的話請假都去
TJ~1 發表於 2010-9-24 13:24:33 | 顯示全部樓層
雖然係行石屎行人路
但另一個問題係, 會唔會有機會要抬車??
smallrice 發表於 2010-9-24 13:41:03 | 顯示全部樓層
馬輝的原意係打算集合貨車友參加這個活動,引起誤解的話抱歉
馬輝 發表於 2010-9-24 11:33

咁咪即係可以帶埋RC貨車/巴士出席呀??
應該可以加多句 " 可攜車出席 " ...
smallrice 發表於 2010-9-24 13:57:12 | 顯示全部樓層
回復 1# 馬輝

如果成團的話係咪即係以 "團隊"名義,每人捐 HKD$500 , 就可以參加 ??
 樓主| 馬輝 發表於 2010-9-24 14:09:40 | 顯示全部樓層
回復  馬輝

如果成團的話係咪即係以 "團隊"名義,每人捐 HKD$500 , 就可以參加 ??
smallrice 發表於 2010-9-24 13:57

根據盲俠行個度講,每個團隊最少$4000,人多的話除開每人的數字就更少

馬輝明白有D車友有心但未必有銀參加,所以如果多D人參加就可以唔駛佢地咁大負擔之餘又有車玩又有得做善事
smallrice 發表於 2010-9-24 14:21:32 | 顯示全部樓層
卍亮卍 發表於 2010-9-24 12:01

可唔可以"蒙車"或者"熄燈"當蒙眼呢????
snowsenki 發表於 2010-9-24 14:23:45 | 顯示全部樓層
6Hrs....
我覚得我地無咁多電。。。

話就話6Hrs....
玩車分分鐘8-10Hrs...
 樓主| 馬輝 發表於 2010-9-24 14:26:42 | 顯示全部樓層
6Hrs....
我覚得我地無咁多電。。。

話就話6Hrs....
玩車分分鐘8-10Hrs...
snowsenki 發表於 2010-9-24 14:23

馬輝以前玩過一次由錦上路站行去濕地公園,個度都14KM,行車下午2點行到差不多10點
smallrice 發表於 2010-9-24 14:29:29 | 顯示全部樓層
根據盲俠行個度講,每個團隊最少$4000,人多的話除開每人的數字就更少

馬輝明白有D車友有心但未必有銀參 ...
馬輝 發表於 2010-9-24 14:09

如果可以攜車出席的話,我一定支持出席...
係咪可以係呢個post報名/報band 呀????
snowsenki 發表於 2010-9-24 14:31:02 | 顯示全部樓層
我14号晩要飛。。。。
我頂多行到青龍頭。。。
 樓主| 馬輝 發表於 2010-9-24 14:31:08 | 顯示全部樓層
馬輝現正與奧比斯方面聯絡,如果接受報名將另行通知
smallrice 發表於 2010-9-24 14:36:26 | 顯示全部樓層
我14号晩要飛。。。。
我頂多行到青龍頭。。。
snowsenki 發表於 2010-9-24 14:31

冬兄...你又有興趣嚒..??
你幾時多左對"亦"可以飛架??