RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8950|回復: 42
收起左側

M05佐敦谷用車呔問題

wingky 發表於 2010-9-6 16:50:24 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問有冇ching 知道m05用原裝呔在佐敦谷玩的效果如何 (用風扇黑豬摩打)?
如果在佐敦谷不適合玩原裝呔, 有冇膠呔及海綿呔介紹?  Thanks .
carvenchow 發表於 2010-9-6 17:07:13 | 顯示全部樓層
我玩偉高賣緊雙星m車用條胎 $32 一對 唔錯 要另外買胎膽
1524 發表於 2010-9-6 17:17:59 | 顯示全部樓層
回復 1# wingky

我渣m04,
黑豬 + 前後o太用sweep 36 ($120左右一套, 痴好晒連o太膽),
唔甩, 非常好跑~
z96282424 發表於 2010-9-6 17:40:28 | 顯示全部樓層

但係長期用佢荷包好傷... 太軟太快玩完...
1524 發表於 2010-9-6 17:51:43 | 顯示全部樓層
回復 4# z96282424

呢隻又真係去得好快.
ching有咩choice?
carvenchow 發表於 2010-9-6 18:04:55 | 顯示全部樓層
我開頭都用sweep 36 , 兩日爆一套...
1524 發表於 2010-9-6 18:07:19 | 顯示全部樓層
回復 6# carvenchow

你覺得o係 JV, 用sweep 同星星分別大唔大?
我o個時o係籃球場玩就分別極大~
herbert1 發表於 2010-9-6 18:21:14 | 顯示全部樓層
我無M車,sweep呢隻tire只係用過touring版,不過明明岩度數玩,無overheat,玩完返黎都起皺紋

甩好多tire粉,去得勁快,ok咬既,但大塵既地方就完全唔得......
wanmore 發表於 2010-9-6 18:32:51 | 顯示全部樓層
我用HPI 果套有紋呔小甩,但幾好跑(今日早上先跑完)
carvenchow 發表於 2010-9-6 19:01:58 | 顯示全部樓層
回復  carvenchow

你覺得o係 JV, 用sweep 同星星分別大唔大?
我o個時o係籃球場玩就分別極大~
1524 發表於 2010-9-6 18:07

籃球場大丫 係JV就差少少,不過用極都唔爆....
 樓主| wingky 發表於 2010-9-6 19:55:04 | 顯示全部樓層
回復 2# carvenchow

我見雙星m車呔都有幾款, 應該買那一型號呢?
carvenchow 發表於 2010-9-6 21:22:31 | 顯示全部樓層
回復  carvenchow

我見雙星m車呔都有幾款, 應該買那一型號呢?
wingky 發表於 2010-9-6 19:55

C HING 真係唔好意思,我掉哂d packing

去偉go 睇下 賣$32 一對 有張綠色card紙係底
ryancmlam 發表於 2010-9-6 23:42:38 | 顯示全部樓層
回復 9# wanmore

do you mean HPI X-pattern ?
lingryan 發表於 2010-9-7 00:33:18 | 顯示全部樓層

我部係 VM II 用原裝彈弓&油壓, 6000kv motor,
在佐谷玩 :
GOOD--> 用疑似HPI車呔, 極咬!! 入彎仲聽到響呔聲
一半半--> sweep車呔...40度...入彎甩甩地...磨損速度快...我懷疑本身油壓軟...
BAD--> 屎food痕買左套星星&呔綿, 只係入小小彎即刻打白鴿轉XYZ&&@#@..........我仲係極粥$100買左兩對...套星星呔我記得個包裝好似係綠色card紙底......另加$18呔綿...

疑似HPI 車呔, 極咬!!

好貴又落唔到車場...唯有Law落去球場玩算啦...

玩左大約數十個圈...玩左大約粒半鐘多D, 磨損速度快到呢...我有燒錢既感覺...
lingryan 發表於 2010-9-7 10:10:03 | 顯示全部樓層
我行過環保磚地又去過球場憑肉眼又好似冇咩磨損咁...
1524 發表於 2010-9-7 11:11:31 | 顯示全部樓層
回復 14# lingryan

SWEEP 真係去o太快得離奇~~

ching....vmii用6000kv....會唔會快到好似癲o左咁?
6000kv係唔係around 5.5T.-6.5T左右?
 樓主| wingky 發表於 2010-9-7 11:13:40 | 顯示全部樓層
咁其實有冇ching試過用原裝呔跑佐敦谷呢?
herbert1 發表於 2010-9-7 11:17:52 | 顯示全部樓層
lingryan 發表於 2010-9-7 14:17:08 | 顯示全部樓層
回復 17# 1524

因為我用nimh, 或用2800mah 20C cheap lipo, 及用無感60A ESC... 所以發揮不了6000kv的威力
lingryan 發表於 2010-9-7 14:17:27 | 顯示全部樓層
回復 19# herbert1

幾銀ar??