RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2365|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有個嘖殼問題~~

hangson 發表於 2006-1-19 17:32:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問下如果個殼買番黎冇mask~
咁痴膠紙點樣可以準確咁貼住個window邊呢??
有冇D好方法AR??
天照 發表於 2006-1-19 17:36:27 | 只看該作者
原帖由 hangson 於 2006-1-19 17:32 發表
我想問下如果個殼買番黎冇mask~
咁痴膠紙點樣可以準確咁貼住個window邊呢??
有冇D好方法AR??

貼完之後界返條邊線出嚟.
 樓主| hangson 發表於 2006-1-19 17:50:09 | 只看該作者
不過係d彎位會攪到 [岩岩慘慘]~可能我未夠功力
重有冇其他easy既方法??
天照 發表於 2006-1-19 17:52:10 | 只看該作者
原帖由 hangson 於 2006-1-19 17:50 發表
不過係d彎位會攪到 [岩岩慘慘]~可能我未夠功力
重有冇其他easy既方法??

用粗O既MASKING封晒大位,跟住用幼身O既MASKING跟住條邊嚟封.
不過咁做要O的MASKING好靚先得,唔係O的MASKING痴唔實,就會滲油落去.
所以最好買返田宮專係用嚟MASKING果O的,唔好用文具鋪買果O的.
monkichi0210 發表於 2006-1-19 18:33:31 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2006-1-19 17:52 發表

用粗O既MASKING封晒大位,跟住用幼身O既MASKING跟住條邊?封.
不過咁做要O的MASKING好靚先得,唔係O的MASKING痴唔實,就會滲油落去.
所以最好買返田宮專係用?MASKING果O的,唔好用文具鋪買果O的.

yes, i think this method is much better for the beginner.....but for myself....i made the curve line with the flexible masking tape first......then use the thick one for the rest........i found it more easy  to "fill"  the window  perfectly...HEHE!!!!just try la!!!
 樓主| hangson 發表於 2006-1-20 21:04:42 | 只看該作者
多謝大家既意見~
我會整靚個殼ka喇~