RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3060|回復: 9
收起左側

最新產品FJ-FDC-2反肽飄移車!歡迎批發零售

topracing 發表於 2010-8-1 23:57:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
碳釬產地:日本(質地類似TAMIYA碳釬)厚度2.5mm
反肽齒比:1.9
標配反肽,無需再改!
全車使用臺灣10.9級六角螺絲
全車散件(KIT),需要自行組裝!

頂點模型粵東區(含香港/澳門)總代理!歡迎批發零售!

購買鏈接:
http://item.taobao.com/auction/item_detail.htm?item_num_id=6881504479
FJ-v2 副本.jpg FI-FDC-2-1 副本.jpg FI-FDC-2-2 副本.jpg FI-FDC-2-3 副本.jpg FI-FDC-2-4 副本.jpg FI-FDC-2-5 副本.jpg FI-FDC-2-6 副本.jpg FI-FDC-2-7 副本.jpg FI-FDC-2-8 副本.jpg FI-FDC-2-9 副本.jpg FI-FDC-2-10 副本.jpg
BENNY_謙 發表於 2010-8-2 00:46:36 | 顯示全部樓層
有無轉向最盡角度睇下
 樓主| topracing 發表於 2010-8-2 12:39:00 | 顯示全部樓層
 樓主| topracing 發表於 2010-8-2 12:40:58 | 顯示全部樓層
有加左轉向平衡桿,左右系對稱嘅~
 樓主| topracing 發表於 2010-8-2 16:55:52 | 顯示全部樓層
出廠設計標準轉向角度為:向左轉噶時候左邊輪子轉向角度系37度,右邊輪子轉向角度系37.5度。向右轉噶時候右邊輪子轉向角度系37度,左邊輪子轉向角度系37.5度。轉向角度根據個人玩法還可以進行調整加大,如果使用416三節棍狗骨,轉向角度最大可到42度左右。
車仔同學會 發表於 2010-8-6 19:56:31 | 顯示全部樓層

請問幾錢?
仲可以與咩車共用零件?
 樓主| topracing 發表於 2010-8-7 21:11:18 | 顯示全部樓層
請問幾錢?
仲可以與咩車共用零件?
車仔同學會 發表於 2010-8-6 19:56

價錢睇哩度:
http://item.taobao.com/auction/i ... m_num_id=6881504479
部車可以同416零件共通。PRO-D大齒,大齒座,電池座共通。
lws920 發表於 2010-8-8 04:15:04 | 顯示全部樓層
有冇c兄買左分享下??
spaciogo 發表於 2010-8-21 00:58:31 | 顯示全部樓層
請問電池座放唔放得落厚鋰電? 二樓板會唔會頂?
 樓主| topracing 發表於 2010-8-21 13:34:20 | 顯示全部樓層
請問電池座放唔放得落厚鋰電? 二樓板會唔會頂?
spaciogo 發表於 2010-8-21 00:58

測試過用30C 5000MAH硬殼鋰電剛剛好。