RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 13462|回復: 55
收起左側

2010火車城

wah2320 發表於 2010-7-23 17:48:40 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

IMG_0254.JPG 新裝設路軌燈 IMG_0249.JPG
kungfulong 發表於 2010-7-23 18:04:47 | 顯示全部樓層
好靚呀 
joesham 發表於 2010-7-23 19:20:04 | 顯示全部樓層
Where's the train Sir?
bnn 發表於 2010-7-23 19:51:57 | 顯示全部樓層
好宏偉
 樓主| wah2320 發表於 2010-7-23 20:14:02 | 顯示全部樓層
hei630 發表於 2010-7-23 23:28:38 | 顯示全部樓層
靚到喊
wylee1005 發表於 2010-7-25 12:46:53 | 顯示全部樓層
真的一樣正
 樓主| wah2320 發表於 2010-7-25 20:19:41 | 顯示全部樓層

我現在努力張所有大廈情景都裝燈,到時再影比大家睇啦!thx....
jboy 發表於 2010-7-27 15:24:03 | 顯示全部樓層
looks so COOL
Fleischmann 發表於 2010-7-27 20:34:19 | 顯示全部樓層
Nice
十全十美的創作
暴走之魚 發表於 2010-8-1 21:08:26 | 顯示全部樓層
wah兄,原來你來了這論壇.... 恭喜你火車城的新路軌開通!

魚想請教wah兄,你用甚麼方法加燈落建築物裡?
 樓主| wah2320 發表於 2010-8-2 02:30:57 | 顯示全部樓層
回復 12# 暴走之魚
魚兄:你好! ,我張建築物個底部拆開,大部份都可以拆嘅,如果拆唔開就用電鑽鑽個洞,我有用唔同嘅燈架.最重要要有個大火牛.唔好睇小d 燈膽仔呀,全部亮起來都幾係野架..(12v燈膽仔,要紅黑線果隻,白線果隻就唔好買,好易燒,在鴨記有得買)(又有用tomix出嘅原裝燈,).....我就快完成所有建築物都有燈嘞.8月中啦!明天返大陸,過幾日先返.thx......
Nyman 發表於 2010-8-5 13:43:23 | 顯示全部樓層
wow wow wow~~~~~

very nice ar~~~~~
gattermond 發表於 2010-8-6 16:56:18 | 顯示全部樓層
Ching , 我都準備做 N scale layout
我計劃係房左同右角 , 每边約 1.5M x 1.5M , 係中間有一條來回軌接駁兩 set layout , 約 3M 長
呢條軌,使唔使中間加電呢??
Thanks
justice 發表於 2010-8-6 22:31:58 | 顯示全部樓層
Ching , 我都準備做 N scale layout
我計劃係房左同右角 , 每边約 1.5M x 1.5M , 係中間有一條來回 ...
gattermond 發表於 2010-8-6 16:56

最好要加

有冇興趣一齊design 個 layout?
watchmanll 發表於 2010-8-8 16:09:32 | 顯示全部樓層
要好多地方才玩得??
gattermond 發表於 2010-8-13 12:10:40 | 顯示全部樓層
最好要加

有冇興趣一齊design 個 layout?
justice 發表於 2010-8-6 22:31

有興趣 ga ,
但我點起步都未知
我而家得 2 x Tomix 車 , + 2 sets Tomix 軌 set
我個場地仲裝修中 , 預就預左电位同 2 個 1.5M x 1.5M 個 layout , 其實仲可加大小小
N scale layout , idea 係一边做車庫,同一個圓形会轉嘅軌,火車出車庫後,行到一圈,之後出去接駁 N scale layout 2 嘅來回直軌 , 入 layout 2 ,行幾圈  (預用 5 set tomix rail set) ,再去返接駁軌,返 layout 1 , 行一圈,入車庫。
仲想 reserve 多 1M x 2M 放 Roco HO scale
Ching 點睇
Q-pet 發表於 2010-8-16 10:55:08 | 顯示全部樓層
哇--焊燈都覺煩..
如果比我..我唔會焊..就咁張正負用膠紙痴住--
拖頭..快車個D就會焊下JA..
你D屋咁鬼多--
 樓主| wah2320 發表於 2010-8-16 13:57:52 | 顯示全部樓層
回復 19# Q-pet
大家好!我已經差不多完成,還加左d馬路,2日後post 相給大家欣賞.thx....