RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2028|回復: 10
收起左側

servo x 2 -> Y cable -> 接收

Jazz_Wan 發表於 2010-6-26 16:55:40 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有冇ching知道兩個servo用y cable駁好, 再插落接收度後,
點解其中一個servo會不停郁??
AMAT 發表於 2010-6-26 17:00:39 | 顯示全部樓層
電壓不足
最好唔好咁做,因為每一個PORT佢O既輸出A數係有限制.....

你咁做好易連個接收都搞死埋......
tommy1218 發表於 2010-6-26 20:12:32 | 顯示全部樓層
 樓主| Jazz_Wan 發表於 2010-7-18 17:37:42 | 顯示全部樓層
有冇辦法用一個[quote][/quote]頻度,同時控制兩個Servo,我用既係6ex & mg996 X 2
kwcgary 發表於 2010-7-18 23:31:56 | 顯示全部樓層
有冇辦法用一個頻度,同時控制兩個Servo,我用既係6ex & mg996 X 2
Jazz_Wan 發表於 2010-7-18 17:37

有,方法如下:
http://www.rc-daily.com/forum/viewthread.php?tid=6788&page=1&fromuid=2029#pid71412
有勇冇謀 發表於 2010-7-19 01:05:37 | 顯示全部樓層
用個 控 mixing
 樓主| Jazz_Wan 發表於 2010-7-19 09:26:56 | 顯示全部樓層
用個 控 mixing
有勇冇謀 發表於 2010-7-19 01:05

點解呀?
馬輝 發表於 2010-7-19 10:03:33 | 顯示全部樓層
6EX有個MIXING FUNCTION的,詳細馬輝不太記得,因為本說明書仍在老家...
馬輝 發表於 2010-7-19 10:04:31 | 顯示全部樓層
SERVO要同牌子及型号
tommy1218 發表於 2010-6-26 20:12

馬輝用緊一隻快打靶3050同一隻快打靶MINI SERVO都冇問題...
Q-pet 發表於 2010-7-19 10:10:32 | 顯示全部樓層

或者你學版友kwcgary係日報教學..
我都會張ser Y線拆開..張第二擔插去CH5度..
我兩隻都係普通既SER..頭擔S3003..第二擔KO SER又係普通一隻
 樓主| Jazz_Wan 發表於 2010-7-20 01:01:03 | 顯示全部樓層
或者你學版友kwcgary係日報教學..
我都會張ser Y線拆開..張第二擔插去CH5度..
我兩隻都係普通既SER..頭擔 ...
Q-pet 發表於 2010-7-19 10:10

我都?住試下用呢個方法,唔該晒各位