RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3689|回復: 15
收起左側

玩油車……正

painasonic 發表於 2010-6-22 09:32:39 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄、我想買過?油車去TRC玩、玩一比八好定係一比十好呢?(我玩開3R)一比八同一比十時間會晤會差好遠呢?
Racon 發表於 2010-6-22 10:58:52 | 顯示全部樓層
1/8 好好玩, 場地夠大
valklai 發表於 2010-6-22 11:04:50 | 顯示全部樓層
咁仲使問!!
梗係玩八仔啦,返正都有部十仔囉
快就一定快D架啦,主要都要視呼你技術同車setting
 樓主| painasonic 發表於 2010-6-22 11:28:58 | 顯示全部樓層
回復 3# valklai

因為我見有c-hing 玩1/10 220mm, 因此15 16
亞輝 發表於 2010-6-25 17:54:15 | 顯示全部樓層
八仔啦加速快得多
tonyhui 發表於 2010-6-25 23:34:11 | 顯示全部樓層
1/8都係$$$$$  
 樓主| painasonic 發表於 2010-6-27 20:47:09 | 顯示全部樓層
回復 6# tonyhui

咁我都係聽師兄講買八仔先 到時請各位指教指教
swswsw 發表於 2010-6-27 21:08:13 | 顯示全部樓層
speed of burning money is fast also...haha
tonyhui 發表於 2010-6-27 22:02:50 | 顯示全部樓層
無錯~~~,SO我買左個PICCO EVO4,又係$$$$$ @@"
yyyymmdd 發表於 2010-7-20 17:59:53 | 顯示全部樓層
1/8 好玩
boxingjoe 發表於 2010-7-20 20:29:21 | 顯示全部樓層

其實我都係岩岩玩1/8, 逐樣野講大家研究下.
如果你話油就一定燒多d, 呔就係貴一倍, 但係trc佢又come玩一陪wo, engine我諗你都知差唔到好多價錢, 一部普通21機會貴過12機, 2000-2500度, 頂級RB那些around四仟頭又唔差太多.批SET就同12機一樣價錢, 如果蛇仔PARTS會平過1/10, 我上次買後下臂唔洗$30,重平過X-RAY.
但老實講, 我發覺1/8最洗錢的地方, 係極力子如果SET唔好, 極力子掌會係咁燒, 雖然50靚元一隻, 但唔識玩一日燒2隻唔出奇, 同ENGINE唔識搞,真係一野就無, 最慘係佢唔係12機咁, 教唔好唔太過份最多追下油或死火, 所以係開頭學玩, 真係洗錢,但玩開識左, 就真係差唔多.
好玩就緊係1/8, 因為架車雖然快左, 但易操控好多, 你會覺得自己仲可以快D都得點, 跟住Lead機, D engine通常就咁出事.
我都係初玩1/8, 唔識好多. 有錯大家唔好見怪.
飛機師 發表於 2010-7-27 20:27:23 | 顯示全部樓層
玩八仔~~
Andrew168 發表於 2010-8-2 12:13:38 | 顯示全部樓層

我已前玩過 1/10 touring (MTX-2), 1/10 同 1/8 (2000) 平路車, 1/8 真係最爽, 冇野好講
ikesan 發表於 2010-8-3 11:22:35 | 顯示全部樓層
1/8 油鶏 always 正!
GQ10 發表於 2010-8-6 11:22:59 | 顯示全部樓層
220 good.
D1佬 發表於 2010-8-12 16:22:55 | 顯示全部樓層
COOL CAR```````````````````````