RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3640|回復: 21
收起左側

自製貨櫃

honglau8626 發表於 2010-6-18 18:08:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
成日心郁郁想買櫃,又覺得貴,最後搵枓做櫃..比D意見^^
31772_400545317935_533297935_4102286_4095385_n.jpg 31772_400545232935_533297935_4102273_8140613_n.jpg 31772_400545247935_533297935_4102275_1198907_n.jpg 31772_400545282935_533297935_4102281_8096334_n.jpg 31772_400545327935_533297935_4102288_5202440_n.jpg 35421_401079782935_533297935_4113499_5230776_n.jpg 35421_401079792935_533297935_4113501_6429495_n.jpg 35421_401079802935_533297935_4113502_4703836_n.jpg 35421_401079822935_533297935_4113504_7374368_n.jpg 35421_401079827935_533297935_4113505_430472_n.jpg 35421_401079837935_533297935_4113506_5266981_n.jpg
搖控新手 發表於 2010-6-18 18:11:22 | 顯示全部樓層
好正!

初初睇D相以為是用拉釘,睇到尾才睇清楚是螺絲

自己買料多少錢?

如果要買新櫃要多少錢?
 樓主| honglau8626 發表於 2010-6-18 18:25:16 | 顯示全部樓層
D枓我只係買左4隻碌,$25一隻碌~
木板,天花骨,膠板係公司同埋地盤搵既a.a
330324059 發表於 2010-6-18 18:27:45 | 顯示全部樓層
唔錯 diy 我鐘意 點解櫃碌唔用萬向輪???
 樓主| honglau8626 發表於 2010-6-18 18:30:37 | 顯示全部樓層
我怕用左唔岩心水..
搖控新手 發表於 2010-6-18 18:32:07 | 顯示全部樓層
睇清楚你d相,你用d輪是類似超市手推車的roller

幾好創意
 樓主| honglau8626 發表於 2010-6-18 18:39:56 | 顯示全部樓層
哈哈,係呀,我冇買貨車碌呀,
雖然差好遠冇咁靚,但係我覺得都ok
搖控新手 發表於 2010-6-18 18:41:08 | 顯示全部樓層
回復 7# honglau8626

有沒有避震?
 樓主| honglau8626 發表於 2010-6-18 18:44:52 | 顯示全部樓層
係冇既,好普通
sekwing211 發表於 2010-6-18 20:30:51 | 顯示全部樓層
470好靚@v@
sunnyho247 發表於 2010-6-18 20:43:40 | 顯示全部樓層
你屋仔好靚但個柜不倫不類唔知似乜
lajar 發表於 2010-6-18 20:54:19 | 顯示全部樓層
師兄你好.....
細佬有少少意見...櫃個度..講真,唔係太好...最主要係個4個輪..
但係我都認為DIY係一件好事.....
而我2個意見...師兄可作參考

1)加長少少個櫃..
2)改一改款,如下圖..就可以遮到個輪喇.....

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| honglau8626 發表於 2010-6-18 21:40:55 | 顯示全部樓層
多謝lajar你比既意見呀,
你既第2個意見講得好好,真係要諗諗^^
TigerI2010 發表於 2010-6-18 22:00:21 | 顯示全部樓層
非常正嘅DIY柜
日后有參考用

Thanks,
TigerI2010
Jazz_Wan 發表於 2010-6-18 23:51:31 | 顯示全部樓層
有冇落過街試車?應該嘈到拆天
MRX-2 發表於 2010-6-19 00:00:58 | 顯示全部樓層
拖架頭擔太近車尾推,轉彎時會出現好太阻力,如果拖架頭擔改為自由轉向轆會有明顯改善。
MRX-2 發表於 2010-6-19 00:01:44 | 顯示全部樓層
有冇落過街試車?應該嘈到拆天
Jazz_Wan 發表於 2010-6-18 23:51

唔緊要,可以盡開新聲蓋過呢D聲。
Thomasbb 發表於 2010-6-19 00:03:38 | 顯示全部樓層
都唔錯丫.... diy 最重要個過程....
minibox 發表於 2010-6-19 00:32:12 | 顯示全部樓層
好就幾好,但D"鑼C"好似大粒左小小=.="
symlok 發表於 2010-6-19 00:46:51 | 顯示全部樓層
diy....好野.......