RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4531|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

一架已經收藏了近20年的玩具巴士 !~

MAZDA 發表於 2010-2-8 21:55:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

唔知應否貼係呢度 ?? 當年在1990年家住西環年代 , 小弟於西環山道的
南方百貨公司買的玩具巴士雞車車仔 ... 係目前唯一在多次搬屋都冇唔見
的玩具 !~當年買回來時係全紅色車身 , 後來啲車身colour甩晒於96年比左
上環80m返油車身同換過啲舊軸 , 上了九記車身的80年代色彩 , 之後一直
擺到至今 .該玩具巴士當年在兒時係我最愛的玩具 , 原因該巴士係victory
mk2  , 亦係我當年最鐘意的巴士車款~~~ 兒時我成日當佢係中記
的LV.......所以呢架玩具巴士車仔真係陪伴我一起成長的.

當年呢架雞車巴士車仔在南方百貨公司只售$5一架...好抵玩~~~
~呀豪~ 發表於 2010-2-8 22:05:49 | 只看該作者
唔知應否貼係呢度 ?? 當年在1990年家住西環年代 , 小弟於西環山道的
南方百貨公司買的玩具巴士雞車車仔 ... 係目前唯一在多次搬屋都冇唔見
的玩具 !~當年買回來時係全紅色車身 , 後來車身colour甩晒於 ...
MAZDA 發表於 2010-2-8 21:55

好靚呀~~~
mansiu 發表於 2010-2-8 22:27:45 | 只看該作者
ching 你部相機對錯焦...對左牆身wo~~
一係開macro影啦
Evo露筍 發表於 2010-2-8 22:34:01 | 只看該作者
嘩......呢架野我細部果陣有2-3架.....
不過比我玩到殘晒扔左lu~~
當年我重有tomica o既珍寶, 港產o既珍寶、平頂寶,重有matchbox o既 MCW 2軸
~KH~ 發表於 2010-2-8 23:39:27 | 只看該作者
我老豆都有幾箱lee d玩具巴士~!
我老豆做中巴時一年一架,now新巴都好像係
清清 發表於 2010-2-8 23:45:59 | 只看該作者

矇查查都睇到好靚
truckman 發表於 2010-2-8 23:50:26 | 只看該作者
矇查查都睇到好靚
清清 發表於 2010-2-8 23:45

好矇查查靚
ericyeung78 發表於 2010-2-9 01:20:54 | 只看該作者
佢係話後面牆身靚ja,大家唔會咗
APPLE 發表於 2010-2-9 04:14:47 | 只看該作者
矇查查都睇到好靚
清清 發表於 2010-2-8 23:45

.........同意
Q-pet 發表於 2010-2-9 13:04:47 | 只看該作者
你用電話影個時--你電話有無微距..
你咁樣影未搞到件巴士一d都唔清--
mg5850 發表於 2010-2-9 21:38:51 | 只看該作者

I want one of these too
But they are too expensive
In yahoo one of these (non box) at lease sell $200, the one with box at lease sell $500
ravaglia 發表於 2010-2-14 00:25:50 | 只看該作者
的玩具 !~當年買回來時係全紅色車身 , 後來啲車身colour甩晒於 ...
MAZDA 發表於 2010-2-8 21:55

南方? 係唔係金塘酒樓隔離個間? 我記得個間野都有媽星車仔賣
阿彥 發表於 2010-2-14 00:30:59 | 只看該作者

我都未出世
memberbilly 發表於 2010-2-15 21:59:30 | 只看該作者
港產o既珍寶我細個都有好多架.但架架都好易甩色
 樓主| MAZDA 發表於 2010-2-18 23:22:02 | 只看該作者
12# ravaglia

YES!~當年啲四驅小子的dash 1同01都係係個度買.... 最貴個架dash 01
要 $75.....以當年的價錢已經好貴了.... 最記得個位係南方百貨的中年女售貨
收銀員做左好耐 , 做到間店執粒~~~~好懷念金塘酒樓同南方百貨..當年小弟
好年少時曾住過業昌大樓....即上述位置..
ravaglia 發表於 2010-2-18 23:41:33 | 只看該作者
12# ravaglia

YES!~當年啲四驅小子的dash 1同01都係係個度買.... 最貴個架dash 01
要 $75.....以當年的價錢已經好貴了.... 最記得個位係南方百貨的中年女售貨
收銀員做左好耐 , 做到間店執粒~~~~ ...
MAZDA 發表於 2010-2-18 23:22

點解唔去創業買呀? 或者再上小小個商場都有模型鋪架. 再唔係去新生買
 樓主| MAZDA 發表於 2010-2-22 07:30:07 | 只看該作者
16# ravaglia

個時根本唔識咁多野....