RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4581|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有無人可以幫下我RUN機,價錢可議

luntao 發表於 2010-1-28 20:53:31 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有無人可以幫下我RUN機。因為我自己用手拉,成日拉斷,用電批,又爆單向,依次用撻箱,都仲有意外發先,個新機成日恐係上死點到,用快子頂番落黎,用撻箱一撻就頂死,正左3個鍾,又用風筒吹左成8MIN(再吹怕支風筒頂唔住)都係頂死,有無人可以幫我RUN OR教我一D方法,點撻新機,THX C HING
t2l 發表於 2010-1-28 21:04:59 | 只看該作者
鬆開少少支火咀,只係少少,吹熱佢試
 樓主| luntao 發表於 2010-1-28 21:12:19 | 只看該作者
我吹熱左,無裝火咀,都轉唔起,用快子頂番好,一撻又係頂死左,依家撻到撻箱皮大都掃左牙,我都係第一次溫到咁,
t2l 發表於 2010-1-28 21:38:49 | 只看該作者
兄是用風筒嗎?用熱風鎗會好d
 樓主| luntao 發表於 2010-1-28 22:17:48 | 只看該作者
熱風鎗邊到有得買
redbullbull 發表於 2010-1-28 22:50:21 | 只看該作者
睇PM

是STS牌的21機器嘛??
sdan321 發表於 2010-1-29 02:26:37 | 只看該作者
6# redbullbull

rc人氣高手,工房''林峯''<<<<<<<又出手打救迷途初哥啦
P仔 發表於 2010-1-29 04:21:10 | 只看該作者

無裝火咀又點會撻得著呢??
redbullbull 發表於 2010-1-29 09:19:41 | 只看該作者
無裝火咀又點會撻得著呢??
P仔 發表於 2010-1-29 04:21

佢D係21 OFFROAD長沖機

21 OFF ROAD 新機比我地12機仲夾

佢就算唔放火咀一樣轉唔到,因為夾死左

強行起動只會攪到START BOX出煙 OR 攪壞個START BOX
 樓主| luntao 發表於 2010-1-29 19:30:11 | 只看該作者
佢D係21 OFFROAD長沖機

21 OFF ROAD 新機比我地12機仲夾

佢就算唔放火咀一樣轉唔到,因為夾死左

強行起動只會攪到START BOX出煙 OR 攪壞個START BOX
redbullbull 發表於 2010-1-29 09:19

果然係redbull 明我講咩,我果部係losi454,夾到死一死,依家撻箱都打埋(此)都唔知點死
                                                                                               (木)
MARK1 發表於 2010-1-29 22:34:53 | 只看該作者
高手.........
sdan321 發表於 2010-1-30 01:53:58 | 只看該作者
工房油車高手''林峯''redbullbull一出手,便知有沒有喇 ha ha
redbullbull 發表於 2010-1-30 01:59:15 | 只看該作者
工房油車高手''林峯''redbullbull一出手,便知有沒有喇 ha ha
sdan321 發表於 2010-1-30 01:53

哈哈

佢果架係LOSI 8T  28引擎

真係好夾

岩岩放左係我屋企

等我星期日溫機時,順便玩下

岩岩枝4PK係車場拿回家了

估計五六天後可以拿回

hing1972 發表於 2010-1-30 02:42:48 | 只看該作者
我都係咁呀!超夾!又係燒咗我個撻箱,擺咗係度成三四個月呀!可唔可以都幫吓我呀?
sdan321 發表於 2010-1-30 03:28:10 | 只看該作者
我都係咁呀!超夾!又係燒咗我個撻箱,擺咗係度成三四個月呀!可唔可以都幫吓我呀?
hing1972 發表於 2010-1-30 02:42

快啲揾  工房油車高手''林峯''redbullbull  出手啦
佢一定義不容辭,出錢出力,上刀山,落油鑊....咁嚟救你嫁
redbullbull 發表於 2010-2-3 00:16:54 | 只看該作者
我同佢run好左la

run左2L油,都仲有小小夾

個引擎做工極差........要出動機器去攪

本身打算RUN好左拿去玩幾日架(TKO私片)

因為佢架車放埋係我屋企
wingscreamer 發表於 2010-2-3 01:29:28 | 只看該作者
redbullbull 發表於 2010-2-3 01:47:15 | 只看該作者
我只想說

難得大家都是玩油動的車子

都算是有緣吧

出去幫人只是舉手之勞,咪當交一個新朋友囉

助人為快樂之本不應下下說要收錢

因為我果日問過過佢,有人開價$500先肯同佢溫機
duncan520 發表於 2010-2-3 03:10:37 | 只看該作者
Ofcause, but losi truggy tries/rims doesn't cheap, costed more than $500 for a set of new.
redbullbull 發表於 2010-2-3 03:25:45 | 只看該作者
Ofcause, but losi truggy tries/rims doesn't cheap, costed more than $500 for a set of new.
duncan520 發表於 2010-2-3 03:10

佢副引擎咪又係搵d台灣or大陸工廠去OEM

品質嘛嘛,但車速又OK喎

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

http://www.youtube.com/watch?v=_TnDeUhurR0