RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1251|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

江湖又幾好睇喎~

AMAT 發表於 2010-1-24 02:11:45 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
無線頭先播.....

個拍攝手法幾特別....

當你以為余文樂同陳冠希係殺劉德華O既人....原來係講緊佢地年青果時....
相互交錯.....

效果幾好呀~

另....林苑好大胸....呵呵!
但近排好似已經冇再出現....可能返返上國內拍片搵食....
迷你谷爆 發表於 2010-1-24 02:18:36 | 只看該作者
早兩個禮拜先買左隻碟~19蚊~
而家又播返~早知唔洗買~
記得導演係果年既新晉導演黃精甫~
拍果陣話有幾個影帝照住冇甩拖~
點知拍完出黎比人彈3彈4~
套戲其實幾好睇~

張學友好型~劉華把頭髮唔知想點~
徐少強把頭髮仲型過佢~
 樓主| AMAT 發表於 2010-1-24 02:23:07 | 只看該作者
坦白講,造型確係怪.....故事亦係好簡單.....
但係佢將兩組故事放埋一齊.....當大家以為係同線發展....原來唔係....
係幾SURPRISE.....

至少呢做敍事手法係少見.....
新導演算係做得好唔錯~
 樓主| AMAT 發表於 2010-1-24 02:23:53 | 只看該作者
林苑其實都幾OK唔錯.....可惜係香港紅唔起.....可惜可惜....
海怪 發表於 2010-1-24 02:25:24 | 只看該作者
我都睇左,亦都係以為余文樂同陳冠希去殺劉德華=.=
 樓主| AMAT 發表於 2010-1-24 02:29:17 | 只看該作者
講真個橋係扭得幾唔錯....不過出嚟評價麻麻...相信係一O的場口位做得唔好.....

即係個主幹係好,但係枝葉唔夠細膩.....
迷你谷爆 發表於 2010-1-24 02:34:25 | 只看該作者
stig 發表於 2010-1-24 05:40:19 | 只看該作者
比你地講一講, 我都想睇下~
馬輝 發表於 2010-1-24 21:08:12 | 只看該作者
"江湖"劉華有句對白馬輝有KEEP做鈴聲

"講你又唔聽,聽你又唔明,明你又唔做,做你又做錯,錯你又唔認,認你又唔改,改你又唔服,服你又唔講,咁我點呀?"