RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1928|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

BRELING 二問

Chason 發表於 2009-12-24 10:27:07 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好,我又有新問題喇,請大家幫幫手... 我换紧全车BRELING,但換換下發現國內RC-FANS論壇說明書講BRELING有成兩三種規格WOW,但我睇极都唔觉得有咁多種SIZE,我印象中好似喺得一款SIZE。咁請問系咪止要將果款铜圈换晒BRELING就算完成噶喇?另外,之前翻舊帖學嘢果時見到話620有一個地方要兩粒嘢癡埋一齊,好似都系講BRELING,铜圈就话痴嗟,咁换BRELING上去喺要搞D乜?要唔要痴?点痴法?
Q-pet 發表於 2009-12-24 10:50:27 | 只看該作者

玩車一定用啤呤好..減低摩擦力等架車順D...
有兩粒係痴係波箱入邊
而啤呤要30粒..
你等我一陣我再去數一次啤呤大細數目再講你知...數量以R620計
分別1150  25粒
       850  1粒
    1260   4粒
 樓主| Chason 發表於 2009-12-24 12:39:50 | 只看該作者
有兩粒係痴係波箱入邊
而啤呤要30粒..
你等我一陣我再去數一次啤呤大細數目再講你知...數量以R620計
分別1150  25粒
       850  1粒
    1260   4粒
Q-pet 發表於 2009-12-24 10:50

暈低一陣陣,真系有三種SIZE噶?SS咯,我只系買佐一包乍,仲要無點睇過系乜SIZE...
MRX-2 發表於 2009-12-24 13:31:01 | 只看該作者
  暈低一陣陣,真系有三種SIZE噶?SS咯,我只系買佐一包乍,仲要無點睇過系乜SIZE...
Chason 發表於 2009-12-24 12:39

國內無專人執啤令既服務的?香港買車係商店幫你執埋,唔洗自已點。
AILSAVolvo 發表於 2009-12-24 16:37:06 | 只看該作者
咩係BRELING?
lyboy 發表於 2009-12-24 20:52:33 | 只看該作者
5# AILSAVolvo
maybe he wanna says bearings
jjasonn2000 發表於 2009-12-25 02:07:55 | 只看該作者
有兩粒係痴係波箱入邊
而啤呤要30粒..
分別1150  25粒
       850  1粒
    1260   4粒
Q-pet 發表於 2009-12-24 10:50

我知你講邊2粒係gearbox入面呀. 但點解說明書講明'Do not replace with ball bearings'既(R620, Pg.12)? 所以我都唔敢換....
killmela 發表於 2009-12-31 12:06:54 | 只看該作者
我知你講邊2粒係gearbox入面呀. 但點解說明書講明'Do not replace with ball bearings'既(R620, Pg.12)? 所以我都唔敢換....
jjasonn2000 發表於 2009-12-25 02:07

可能哥個位要成日左右禁移~~
so建議唔好用bearing~~
 樓主| Chason 發表於 2009-12-31 17:14:33 | 只看該作者
可能哥個位要成日左右禁移~~
so建議唔好用bearing~~
killmela 發表於 2009-12-31 12:06

咁其實究竟用定唔用吖?果個位,都系要大家俾少少專業D既意見喔~
唔知其他C HING 或版主有無建議呢?
truckman 發表於 2009-12-31 17:20:38 | 只看該作者
大家好,我又有新問題喇,請大家幫幫手... 我换紧全车BRELING,但換換下發現國內RC-FANS論壇說明書講BRELING有成兩三種規格WOW,但我睇极都唔觉得有咁多種SIZE,我印象中好似喺得一款 ...
Chason 發表於 2009-12-24 10:27

乜野parts ,,,,,,,,,,,,,係咪bearing
ryanlee09 發表於 2009-12-31 18:23:21 | 只看該作者
咁其實究竟用定唔用吖?果個位,都系要大家俾少少專業D既意見喔~
唔知其他C HING 或版主有無建議呢?
Chason 發表於 2009-12-31 17:14

用!專業D~~
no problem
jasonjason 發表於 2010-1-3 13:02:13 | 只看該作者