RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1440|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問一下10分之1ㄉ油車問題

zx1 發表於 2006-7-5 22:26:53 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問一下我ㄉ油車ㄉ主油針和副油針都讓我轉亂掉了,那請問如果我把主油針鎖緊了,然後要放幾圈阿,那我也把副油針鎖緊,然後要放幾圈阿,可以教一下ㄇ
維園船王 發表於 2006-7-5 22:59:11 | 只看該作者
原帖由 zx1 於 2006-7-5 22:26 發表
請問一下我ㄉ油車ㄉ主油針和副油針都讓我轉亂掉了,那請問如果我把主油針鎖緊了,然後要放幾圈阿,那我也把副油針鎖緊,然後要放幾圈阿,可以教一下ㄇ

每一部engine既油針都唔同size,
有d粗d,有d又幼d,所以好難答到你....
咁你嗰部係咩engine泥架?.?
如果你想一定著到機既就大细針都放2圈半試下先啦,希望幫到你
devilstar 發表於 2006-7-5 23:02:21 | 只看該作者
原帖由 維園船王 於 2006-7-5 22:59 發表

每一部engine既油針都唔同size,
有d粗d,有d又幼d,所以好難答到你....
咁你嗰部係咩engine泥架?.?
如果你想一定著到機既就大细針都放2圈半試下先啦,希望幫到你:hand ...

我部偈如果大針放2圈半......釘梗
維園船王 發表於 2006-7-5 23:07:30 | 只看該作者
原帖由 devilstar 於 2006-7-5 23:02 發表

我部偈如果大針放2圈半......釘梗

咁你部咪放夠5圈law.....
devilstar 發表於 2006-7-5 23:11:24 | 只看該作者
原帖由 維園船王 於 2006-7-5 23:07 發表

咁你部咪放夠5圈law.....

又好似多得濟喎