RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3549|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

MY OLD RC CAR 個人收藏

minadi7 發表於 2006-6-30 15:14:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位同好大大:
附圖是小弟的愛車,真想組裝來跑跑看~~
Oakfield 發表於 2006-6-30 15:18:18 | 只看該作者
nice rocky, I play it 10 years ago. It's very powerful car.
RCman 發表於 2006-6-30 15:22:03 | 只看該作者
嘩!部Yankee  buggy當年係偉高賣過貨尾大平賣的,
同期仲有BP小野馬Buggy(不是二速版本)大平賣,
果時我都買左小野馬,印像中係三四百左右。無買到Yankee
真係好懷念
RCman 發表於 2006-6-30 15:25:38 | 只看該作者
重有,想問第三張相部Frog係咪re-release version?
因為我見到支油壓係黑頭的,初版係全支鑼出來,銀色的。
如果係,即無中間部"he ro bo"仲健在?
 樓主| minadi7 發表於 2006-6-30 15:43:10 | 只看該作者

回復 #4 RCman 的帖子

你好你的用詞我不太瞭解,因為香港用語我不懂....)
關於你的問題,圖三中間是HIROBO製的ZERDA,我剛組裝好(輪胎使用雙星DF-02,因為怕磨損,超級好車),而右側THE FORG是復刻版,但小弟我也有初代的(已經老舊損壞),我其它的OLD RC還有--雙星草蜢,青蛙-KYOSHO-標槍(OPTIMA),MARUI-武士等,改天整理好拍照給大家觀賞,謝謝提問
另請教,YANKEE和TURBO ROCKY的收藏價值如何?
wave 發表於 2006-6-30 15:46:15 | 只看該作者
'ZERDA' 呀!
wave 發表於 2006-6-30 15:54:49 | 只看該作者
原帖由 minadi7 於 2006-6-30 15:43 發表
你好你的用詞我不太瞭解,因為香港用語我不懂....)
關於你的問題,圖三中間是HIROBO製的ZERDA,我剛組裝好(輪胎使用雙星DF-02,因為怕磨損,超級好車),而右側THE FORG是復刻版,但小弟我也有初代的(已經老舊損壞),我 ...

我覺得optima收藏價值會好過TURBO ROCKY!
RCman 發表於 2006-6-30 15:57:59 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-6-30 15:54 發表

我覺得optima收藏價值會好過TURBO ROCKY!

係,因為一線車與二線車的分別
 樓主| minadi7 發表於 2006-6-30 16:05:55 | 只看該作者

回復 #7 wave 的帖子

請問YANKEE的價值跟ZARDA及OPTIMA比較?
可是我的OPTIMA已經非常老舊(需要整修),不像TURBO ROCKY未組裝.
wave 發表於 2006-6-30 16:14:06 | 只看該作者
原帖由 minadi7 於 2006-6-30 16:05 發表
可是我的OPTIMA已經非常老舊(需要整修),不像TURBO ROCKY未組裝.

optima當年係一部勁車,唔能夠同前者比較.
不過三部車我都鍾意........
 樓主| minadi7 發表於 2006-6-30 16:36:27 | 只看該作者

回復 #10 wave 的帖子

THANKS
wave 發表於 2006-6-30 16:41:42 | 只看該作者
原帖由 minadi7 於 2006-6-30 16:36 發表
THANKS

唔使客氣,大家研究!研究!
ryancmlam 發表於 2006-6-30 20:15:14 | 只看該作者
I miss the Hirobo Zerda. It is a good car. I played it in almost 20 yrs ago.
calvinpun2000 發表於 2006-6-30 20:19:50 | 只看該作者
原帖由 minadi7 於 2006-6-30 16:05 發表

I WANT OPTIMA !!!IF YOU WANT SELL !PLS PM ME!
pd 發表於 2006-6-30 20:42:40 | 只看該作者
原帖由 minadi7 於 2006-6-30 03:14 PM 發表
各位同好大大:
附圖是小弟的愛車,真想組裝來跑跑看~~

中間嗰部我玩過,當時巳經覺得好正!!
Thanks for sharing!
arsenal 發表於 2006-6-30 21:40:13 | 只看該作者
原帖由 RCman 於 2006-6-30 15:22 發表
嘩!部Yankee  buggy當年係偉高賣過貨尾大平賣的,
真係好懷念

係PB先o岩,我記得以前有個叫鄭X富既玩呢部野好勁!!
bho 發表於 2006-6-30 21:49:45 | 只看該作者
原帖由 RCman 於 2006-6-30 15:22 發表
真係好懷念

我仲記得果陣鄭惠富玩PB玩到出神入化
arsenal 發表於 2006-6-30 21:55:53 | 只看該作者
草地越野 ah 嗎?
minimini 發表於 2006-7-2 00:00:27 | 只看該作者
原帖由 arsenal 於 2006-6-30 21:55 發表
草地越野 ah 嗎?

on-road buggy too.......