RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1711|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

R620中軸一問

Doughboy 發表於 2009-10-9 09:08:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問師兄, R620那條中軸/直濕長度大約是多少? 另外有否代替品?

因昨天的R620升級工程中, 發覺升高了的波箱和原來的F350 萬向是不兼容, F350萬向短了1cm左右, 感謝各位
Q-pet 發表於 2009-10-9 10:02:18 | 只看該作者
你試下去買慢爬d萬向
 樓主| Doughboy 發表於 2009-10-9 10:36:25 | 只看該作者
2# Q-pet

謝謝 Q-sir, Lunch 時去KWS 找找
有勇冇謀 發表於 2009-10-9 10:42:20 | 只看該作者
check 左 pm 未??
odaan 發表於 2009-10-9 10:51:20 | 只看該作者

Drive Shaft For CR01
http://www.rcplatform.com/osc/pr ... b187d6953528af85138

登錄/註冊後可看大圖

我原裝就係長左 , 所以改短 , 你話唔夠長 ...... 可能岩你用

登錄/註冊後可看大圖
Q-pet 發表於 2009-10-9 10:53:10 | 只看該作者
2# Q-pet

謝謝 Q-sir, Lunch 時去KWS 找找
Doughboy 發表於 2009-10-9 10:36

去智X...大把...AX-10..CR-01..自己搵番咁上下長度
 樓主| Doughboy 發表於 2009-10-9 10:59:21 | 只看該作者
5# odaan

有得諗!有得諗! 等我度度先, 謝謝奧單兄!
 樓主| Doughboy 發表於 2009-10-10 12:02:18 | 只看該作者
感謝各位~ 中軸已搞, 用了三RACING CR-01 萬向節, 是Fit 位的~~
Q-pet 發表於 2009-10-10 15:15:38 | 只看該作者
感謝各位~ 中軸已搞, 用了三RACING CR-01 萬向節, 是Fit 位的~~
Doughboy 發表於 2009-10-10 12:02

o岩位未好囉...我以前都用CR-01兩條再用焊枝黎整狗骨
係經青衣廠佳哥幫我手搞