RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3259|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

HGUC獨角高達

AMAT 發表於 2009-10-8 23:02:44 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

唔想砌?買佢啦~哈!
■HGUC 1/144 ユニコーンガンダム デストロイモード ■2009年11月予定 ■価格:1,890円
 樓主| AMAT 發表於 2009-10-8 23:04:19 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

未爆開.....平O的.....但應該冇得爆開.....
■HGUC 1/144 ユニコーンガンダム ユニコーンモード ■2009年11月予定 ■価格:1,575円
 樓主| AMAT 發表於 2009-10-8 23:06:16 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

11月O既電擊HOBBY,將會送呢個1/48 O既獨角高達頭像~
hksdu1 發表於 2009-10-8 23:27:33 | 只看該作者
紅白色果個好形~
利物佬 發表於 2009-10-8 23:34:07 | 只看該作者
紅白色果個好形~
hksdu1 發表於 2009-10-8 23:27

有紅色果個係由全白果部變出黎
變左身之後成部機會高左

小弟都有考慮過買 MG 版,但係部機運動性太低,所以放棄左
hksdu1 發表於 2009-10-9 00:59:33 | 只看該作者
哦~ 其實我想問下咩叫 "MG" 版?
bmw740i 發表於 2009-10-9 03:33:26 | 只看該作者
未爆開.....平O的.....但應該冇得爆開.....
■HGUC 1/144 ユニコーンガ ...
AMAT 發表於 2009-10-8 23:04

係!!  分開兩款出..  唔洗整到隻 高達 好似拉長曬咁...
利物佬 發表於 2009-10-9 10:01:41 | 只看該作者
hksdu1 發表於 2009-10-9 00:59

MG = Master Grade
係 bandai 出高達模型其中一條 line
大部份 mg 機體都要砌機體骨架,即使冇裝裝甲,部機都可以企度
d 件較多,唔會幾個組件合埋就 = 一隻手 or 腳
組件顏色都算齊,唔上色 only 滲線都有唔錯的效果
設計較為精密 (pg 除外)
APPLE 發表於 2009-10-9 11:48:28 | 只看該作者
......每個位拉長左DD......就會好打D....??

不過吾重要∼!!.....最重要的係有野比你玩 ﹠ 甘心比咁多錢去買佢....
hksdu1 發表於 2009-10-10 01:50:00 | 只看該作者
MG = Master Grade
係 bandai 出高達模型其中一條 line
大部份 mg 機體都要砌機體骨架,即使冇裝裝甲,部機都可以企度
d 件較多,唔會幾個組件合埋就 = 一隻手 or 腳
組件顏色都算齊,唔上色 only 滲線都有唔 ...
利物佬 發表於 2009-10-9 10:01

我讀緊書果時 (1x 年前) 都有砌過高逹架
果時好鍾意z 同zz 高逹, 我記得個合都有寫MG 架
利物佬 發表於 2009-10-11 12:41:08 | 只看該作者
我讀緊書果時 (1x 年前) 都有砌過高逹架
果時好鍾意z 同zz 高逹, 我記得個合都有寫MG 架
hksdu1 發表於 2009-10-10 01:50

Z 同 ZZ 都有出 MG,
我都係 Z 的 FANS,PG 版都買埋,
Z MG 出埋 VER II 同埋 HD VER,BANDAI 真係識搵銀
小弟除左 HD VER 之外,基本上都買過,連膠水版都有,而家當然不知所踨
利物佬 發表於 2009-10-11 12:42:28 | 只看該作者
言歸正傳

獨角高達好似有出小說定漫畫,套書有埋件送,好似係支砲
馬輝 發表於 2009-10-14 22:20:34 | 只看該作者
言歸正傳

獨角高達好似有出小說定漫畫,套書有埋件送,好似係支砲
利物佬 發表於 2009-10-11 12:42

小說第八卷送奸角機用的火箭炮
邦... 發表於 2009-10-16 06:48:18 | 只看該作者
樓主
第一張相果部要幾錢架
kf8041 發表於 2009-10-29 23:38:48 | 只看該作者
hksdu1 發表於 2009-10-9 00:59

That is 1:100, more detail than HGUC
kf8041 發表於 2009-10-29 23:45:28 | 只看該作者
......每個位拉長左DD......就會好打D....??

不過吾重要∼!!.....最重要的係有野比你玩 ﹠ 甘心比咁多錢去買佢....
APPLE 發表於 2009-10-9 11:48

It like the turbo engine of 70's US car, extand the armour for exhaust to get more power.
kf8041 發表於 2009-10-29 23:48:06 | 只看該作者
樓主
第一張相果部要幾錢架
邦... 發表於 2009-10-16 06:48

1,890 yen, may around HK$150. release on Nov.
minimini 發表於 2009-10-29 23:50:32 | 只看該作者
sorry .........少少題外話..........小弟自 Z-Gundam 之後已經同高達分咗手..........借問聲.........而家仲有冇雷射大炮........同埋雷射坦克o架 ??...........
kf8041 發表於 2009-10-30 00:41:06 | 只看該作者
sorry .........少少題外話..........小弟自 Z-Gundam 之後已經同高達分咗手..........借問聲.........而家仲有冇雷射大炮........同埋雷射坦克o架 ??...........
minimini 發表於 2009-10-29 23:50

the new MG is 雷射坦克, also 雷射大炮 was release before HGUC & MG
CIVICMAN 發表於 2009-10-30 00:45:18 | 只看該作者
嘩!!!!!!好型吖