RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: ERIC.CHEUNG-124
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我係一個新仔,我想整一部巴士

關閉 [複製鏈接]
Q-pet 發表於 2009-10-2 12:35:33 | 只看該作者
我第一架巴士整得唔好,就等於我之後整既車都唔好?
成日都話佳哥乜 利達乜
整巴士一定要跟你地個方法架咩?
況且,我自己整既巴士 無壞車,唔阻住你地玩就OK啦
你理得人地用珍珠板整巴士,紙殼既巴士,無支架巴士
...
superchucu 發表於 2009-10-2 11:51

你咁緊張做咩呢=="
踏未又佢地囉...你咁嬲做咩?
我遲D都會整架單層啦...頭擔..尾擔...波箱已經收曬..
整得好唔好都唔打緊...就算佢地彈我架車D...有意見係件好事...
咁你當初D電線真係..好是旦丫嗎..
AILSAVolvo 發表於 2009-10-2 12:54:18 | 只看該作者
你咁緊張做咩呢=="
我遲D都會整架單層啦...頭擔..尾擔...波箱已經收曬..
整得好唔好都唔打緊...就算佢地彈我架車D...有意見係件好事...
Q-pet 發表於 2009-10-2 12:35

嘩!原來Q Sir 識巴士嫁~
2011/2012年教下我整ar
superchucu 發表於 2009-10-2 12:55:15 | 只看該作者
你咁緊張做咩呢=="
Q-pet 發表於 2009-10-2 12:35

話你係隻狗算唔算係意見?
話係架巴士係乞番黎算唔算係意見?
有勇冇謀 發表於 2009-10-2 12:58:42 | 只看該作者

18# superchucu

稍安冇燥,
只要自己比過心機去整就得啦, 就算係新手, 舊手, 不一定一次就可以造出來, 人地當你係friend 先提出意見, 唔出聲睇住你死先係害人, 手工的野會一日一日進步, 好似你的搞牌及開門咁...唔錯, 努力比多d心機
kenneth_ng 發表於 2009-10-2 13:31:10 | 只看該作者
18# superchucu

唔好咁勞氣LA 我本人就好欣賞你架70號LA 係你最靚既作品 講真 DIY 車就緊有抄抄巧巧GA LA 唔係中國D科技邊會咁先進 我對你前百分百支持
odaan 發表於 2009-10-2 13:39:50 | 只看該作者
最後,話我係狗?當日奧單自己係尖沙咀M記提出話幫我改個70號波箱
我從來無"成隻狗咁乞求"奧單幫手
superchucu 發表於 2009-10-2 11:51

?????? 我當日係自動請纓改波箱
可能達達講既唔係你~~~~
馬輝 發表於 2009-10-2 14:05:37 | 只看該作者
well,馬輝同兩位都玩過車,老實講,利達有時的笑話唔係人人都係咁易明白其真意或者接受,otherwise份人真係冇野

而superchucu方面其制作巴士的熱誠同工藝的進步係有目共睹,但今次就令人覺得小器左dd

今次大家都上了一課,一個學的係"崩口人忌崩口碗"的道理,一個係學下"分辨邊句真邊句假"
Q-pet 發表於 2009-10-2 14:48:54 | 只看該作者
話你係隻狗算唔算係意見?
話係架巴士係乞番黎算唔算係意見?
superchucu 發表於 2009-10-2 12:55

係你用心機整架k12我知..
就算人地咁話你...未又佢囉..
你嬲黎有咩用呢!!
K12唔令未整一架要佢地服既車囉
有勇冇謀 發表於 2009-10-2 15:05:08 | 只看該作者
夠啦, 不要再嘈啦, STOP HERE.