RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2684|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我係新手,想用3500出架油車

rabbitmomo 發表於 2009-10-1 00:24:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我係新手,想用3500出架油車,各位CHING有咩好介紹呀?
EXEX12345 發表於 2009-10-1 00:32:21 | 只看該作者
buy fw06
and use the other money to buy tools
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-10-1 00:34:18 | 只看該作者
除左FW06呢? 其實之前爬過文, 最後放棄左~
我想問問 VONE SR OR VONE S3 EVO 既長短?
redbullbull 發表於 2009-10-1 00:39:25 | 只看該作者

$3500
係有晒工具一定冇工具先?
有冇電子野,同引擎
redbullbull 發表於 2009-10-1 00:40:18 | 只看該作者

如果$3500
就出serpent 733
      V-one rrr evo2 wc
      x-ray NT-1 09
冇工具電子野引擎就出
team magic G4JS
FW-06
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-10-1 00:44:44 | 只看該作者
SORRY, 我3500意思係唔計油,工具
但包電子野,engine,控,車...
redbullbull 發表於 2009-10-1 00:46:41 | 只看該作者
明白......
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-10-1 00:56:07 | 只看該作者
好似幾好咁播, 係咪已經有埋控, SERVO等等呀/?
redbullbull 發表於 2009-10-1 00:58:03 | 只看該作者
rabbitmomo 發表於 2009-10-1 00:44
rabbitmomo 發表於 2009-10-1 00:44

$3500 CAN BUY
G4 JR  $2780
HOBBY PRO START BOX $350
start tool+火咀$80
U CAN RACING LA
LOOK AND FOLLOW

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-10-1 01:03:04 | 只看該作者
不過有野壞應該幾麻煩,我估好難搵PARTS同貴,我睇過BULLBULL兄你話佢勁好灣同埋重心底,但會唔會始終VONE S3 & FW06 易搵PART又平靚正多D呢?
redbullbull 發表於 2009-10-1 01:11:01 | 只看該作者
不過有野壞應該幾麻煩,我估好難搵PARTS同貴,我睇過BULLBULL兄你話佢勁好灣同埋重心底,但會唔會始終VONE S3 & FW06 易搵PART又平靚正多D呢?
rabbitmomo 發表於 2009-10-1 01:03

又唔係喎
我個朋友,佢只係第一次入場玩
佢就係玩G4 JR
佢d撞擊聲下下大聲到拍拍聲
果日佢連續撞擊左無數咁多次
最後都冇壞野
PARTS就OK 平LA
不過京商的v-one sr都真係唔錯
$2200,連機+批
最好就唔好買FW-06,FW-06修理真係好煩架
特別係換1波2波,煩到呀
redbullbull 發表於 2009-10-1 01:17:00 | 只看該作者
買 V-ONE SR就仲平
V-ONE SR $2200(有機+批)
FUTABA 3PM 2.4 $1100
FUTABA 3003X2 $160
LOOK AND FOLLOW

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-10-1 01:25:08 | 只看該作者
唔該晒BULLBULL兄見議, 但我地都漏左個殼同STARTER, V1SR要撻箱...哈哈哈...TAMIYA o個D殼唔知o岩唔o岩油車用呢?
3003 用轉向會唔會唔夠力? 我唔係好識, 不過見人地咁講~

其實我取向係SR比較多D, 但我唔鐘意佢用STARTER, 買S3 EVO又覺得好似好遲, 但佢又係手拉,又有金屬油壓, 又跟埋個殼(慳返3-4舊)
有得揀緊係揀新款好, 可能新技術都好, 所以真係好煩腦~
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-10-1 01:26:45 | 只看該作者

ANYWAY BULLBULL你個PACKAGE 我都好o岩心~

反觀好少CHING有試車報告~
redbullbull 發表於 2009-10-1 01:33:30 | 只看該作者
唔該晒BULLBULL兄見議, 但我地都漏左個殼同STARTER, V1SR要撻箱...哈哈哈...TAMIYA o個D殼唔知o岩唔o岩油車用呢?
3003 用轉向會唔會唔夠力? 我唔係好識, 不過見人地咁講~

其實我取向係SR比較多D, 但我唔鐘意佢用 ...
rabbitmomo 發表於 2009-10-1 01:25

你比$3500相信係G4會好D
佢真係3500汁晒
如果玩SR就要比多$500-700到囉
如果你玩SR,又要控同9451兩只就起碼要5K多D LA
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-10-1 01:40:29 | 只看該作者
其實我個BUDGET可以有彈性的,最緊要有個配搭可以比我考慮(CHING真係麻煩晒你既建議,好有用),所以爆500-700都唔係大問題既, 不過我唔想玩太貴,如果唔係老婆一定唔比我玩o架(佢而家都係側邊望住我打字....)
大飛 發表於 2009-10-1 01:58:58 | 只看該作者
正常健康玩意....要支持....但不可玩物喪志....O...SORRY.....有D多嘴....勿插....
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-10-1 02:03:53 | 只看該作者
唔會唔會, 多謝提醒
sdan321 發表於 2009-10-1 02:54:56 | 只看該作者
玩物喪志(即玩到進入最高層次,最尊業地步)...............先至出到人材及高手
否則 周身刀,冇張利
swswsw 發表於 2009-10-1 07:46:22 | 只看該作者
玩物喪志(即玩到進入最高層次,最尊業地步)...............先至出到人材及高手
否則 周身刀,冇張利
sdan321 發表於 2009-10-1 02:54

agree..... a kind of passion....ma...