RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1981|回復: 15
收起左側

大蛇升級一問?

hing1972 發表於 2009-9-30 02:43:58 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問大家如果將大蛇960升級為966!大家話好嗎?
Timothypychan 發表於 2009-9-30 09:07:22 | 顯示全部樓層

第一, 你架係07 OR 08 版960, 如果係07, 你要用多500幾買多SET 08 UPGRADE.
第二, 你架係OS1 OR OS2, 如果係OS1, 你要再用多800幾買多一SET OS2 UPGRADE.

Total:
500+800+2200=3500
swswsw 發表於 2009-9-30 09:17:33 | 顯示全部樓層
if so... spending near a new 966....
RCANDY 發表於 2009-9-30 10:24:01 | 顯示全部樓層
第一, 你架係07 OR 08 版960, 如果係07, 你要用多500幾買多SET 08 UPGRADE.
第二, 你架係OS1 OR OS2, 如果係OS1, 你要再用多800幾買多一SET OS2 UPGRADE.

Total:
500+800+2200=3500
Timothypychan 發表於 2009-9-30 09:07

I prefer to buy a new car
 樓主| hing1972 發表於 2009-9-30 14:08:06 | 顯示全部樓層
係08版960!但想請問怎分別Os1定Os2版呢?
turky 發表於 2009-10-2 00:35:54 | 顯示全部樓層
offset不同
turky 發表於 2009-10-2 00:39:11 | 顯示全部樓層
我都改左,同966差不多
 樓主| hing1972 發表於 2009-10-2 01:43:21 | 顯示全部樓層
唔係好明白!點解同966差唔多?套改件換咗唔係同966完全一樣嗎?另外想問吓我點先可以知自己架車係咪OS2版呢?
adsl660 發表於 2009-10-2 02:56:59 | 顯示全部樓層
没乜意义
turky 發表於 2009-10-2 11:11:34 | 顯示全部樓層
改966的conversion kit 引擎座,頭上A臂碼,油壓都有少少不同,不過加完都差不多3k
os2條pin粗好多(轆令果條)我估你都係os1除非差不多出966果批
 樓主| hing1972 發表於 2009-10-2 12:18:41 | 顯示全部樓層
條Pin係咪即係頂住轆令嗰條呀?如果我用緊無限嘅呔令係咪即係OS2呢?
jf813 發表於 2009-10-2 12:45:57 | 顯示全部樓層
Yes, OS2 = mugan / kyosho rims.  OS2 the offset is wider (around 7mm each side).
 樓主| hing1972 發表於 2009-10-2 12:53:12 | 顯示全部樓層
想請問你認為值得升級做966嗎?
turky 發表於 2009-10-2 13:22:12 | 顯示全部樓層
如你的車新淨ok的,可考慮
turky 發表於 2009-10-2 13:36:52 | 顯示全部樓層
新車多2000蚊但好多零件都新,我就買咗新車改,凈下當parts
 樓主| hing1972 發表於 2009-10-2 15:43:48 | 顯示全部樓層
而家新車要幾錢呢?如果你買會係邊間買呢?