RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3263|回復: 27
收起左側

新手玩油車

hin0410 發表於 2009-9-16 17:49:50 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
唔知玩咩車好...想砌車...唔知咁多位有咩好車推介..最好講埋幾錢..
PPlam 發表於 2009-9-16 18:19:34 | 顯示全部樓層
X-Ray NT-1 09   good choose
ilove-benz 發表於 2009-9-16 18:21:28 | 顯示全部樓層
1   X-Ray NT-1 09
2  serpent 733
3 kyosho RRR
redbullbull 發表於 2009-9-16 19:04:53 | 顯示全部樓層
hksdu1 發表於 2009-9-16 23:15:48 | 顯示全部樓層
其實巴打預幾多buget?
redbullbull 發表於 2009-9-17 01:40:36 | 顯示全部樓層

3R EVO組合
3R EVO WC $2780(平靚正,操車好用,PARTS平,細場操車用3R真係好正)
NOVAROSSI TOUR S $850
ATS EURO PIE          $450
1500 MAH MINH       $120
FUTABA S9451 X2    $1250
FUTABA 4PK             $2850
SPEED MIND 37 40 TIRE$95
FUEL   4L                  $190
火咀4500MAH            $120
$8705 行得
以上組合,岩晒操車用
redbullbull 發表於 2009-9-17 01:48:56 | 顯示全部樓層
當然工具呔機另計la
岩岩玩,咪問人借住工具先
等玩多一排先買
架車唔識砌,就真係唔好自己來,特別係d setting
搵d老手砌
新手真係唔好買2手車呀
2手車,同新車個性能真係2樣野來
P仔 發表於 2009-9-17 05:55:45 | 顯示全部樓層
3R EVO組合
3R EVO WC $2780(平靚正,操車好用,PARTS平,細場操車用3R真係好正)
NOVAROSSI TOUR S $850
ATS EURO PIE          $450
1500 MAH MINH       $120
FUTABA S9451 X2    $1250
FUTABA 4PK             ...
redbullbull 發表於 2009-9-17 01:40

人地話明係新手,你估下佢會吾會捨得投資成皮野先啦??計我話買部06玩住先,玩落有興趣(即係中左毐)佢自自然就會換車啦!!係咪?????買部06,大約1850,油190,發射電8碌,幾草野,又吾洗自己噴殼,2100有找,仲可以飛的返屋企....行得.... ,,,以上意見,只供參考
swswsw 發表於 2009-9-17 08:59:01 | 顯示全部樓層
"3R EVO WC $2780 (平靚正,操車好用,PARTS平,細場操車用3R真係好正)"
100% agree....
swswsw 發表於 2009-9-17 09:01:16 | 顯示全部樓層
chub 發表於 2009-9-17 09:02:21 | 顯示全部樓層
唔使諗fw06,平靚正!比多一千幾百買埋op零件同後備零件加多一隻好小小既servo二三百果種:
RC-EVO 發表於 2009-9-17 09:33:51 | 顯示全部樓層
我都支持上面師兄講 fw-06
最初 : 接收槍控,差的接收電,控電,一粒火咀後備,油...試下先.
(和一個有玩油車的人帶住)重要~

玩耐左仲想玩油車就,servox2(易壞) 底版7075

其實真係好抵玩
適合好多環境,如街
不是下下入場玩,就fw06(揸得好都可以好快)
將來仲想玩先諗貴車喇...講真嫁...
RC-EVO 發表於 2009-9-17 09:36:29 | 顯示全部樓層
諗下自己所需要既係咩再去選擇.
redbullbull 發表於 2009-9-17 12:57:21 | 顯示全部樓層

VERY GOOD CAR
lkwmic 發表於 2009-9-17 14:00:06 | 顯示全部樓層
當然工具呔機另計la
岩岩玩,咪問人借住工具先
等玩多一排先買
架車唔識砌,就真係唔好自己來,特別係d setting
搵d老手砌
新手真係唔好買2手車呀
2手車,同新車個性能真係2樣野來
redbullbull 發表於 2009-9-17 01:48

真係好大分別?但我玩二手呀,哈哈!
Andrewkwan 發表於 2009-9-17 14:00:07 | 顯示全部樓層
NT 1 可考慮 , 夠實淨
ZASKAR 發表於 2009-9-17 15:07:20 | 顯示全部樓層
初玩不太見意放大量金錢落去玩 .
同樣地我都支持樓上師兄所講 .
因 FW-06 係一部入門的油車,
當你玩到有一定程到的認識時,
才知道自己真正的興趣. , 到時再買部好野啦 (my opinion 09-NT1) !!
06新手 發表於 2009-9-17 15:43:08 | 顯示全部樓層
無限MTX-4
膠料夠硬,易操控。
我入PYC都是玩這車
睇你咩budget啦...如果你D錢, 唔駛上繳既, 有多少淨既, 咪買度好D囉...
如果唔係既, 就可以諗下06啦........又平, 又扺玩, 又唔慢...

登錄/註冊後可看大圖

swswsw 發表於 17/9/2009 09:01

睇你部車, 成日都係咁乾淨...HAHAHAHA.