RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 998|回復: 2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手問題多多!!!!!PLZ COME.......

slkching 發表於 2009-9-9 14:32:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
1. 我有一個(APEX AC-AUTO) CHARGER 係用來 CHARGE NI-CD的電,我想問我可唔可用佢CHARGE NI-MH的電嫁?
2.如果TA05唔改,行23T MOTOR大約可以幾快呀時速?
3.TA05, 23T MOTOR 用2400MAH的電大約可以跑幾多分鐘呀?
  先多謝各位幫忙!!!!!!!THX
 樓主| slkching 發表於 2009-9-9 23:47:45 | 只看該作者
唔該有冇人可以幫下我!!!!唔該晒!!!!
kf5jerry 發表於 2009-9-10 00:32:53 | 只看該作者
1. 我有一個(APEX AC-AUTO) CHARGER 係用來 CHARGE NI-CD的電,我想問我可唔可用佢CHARGE NI-MH的電嫁?
要睇下個charger有無標明充唔充到Li-Po, 通常都有標明的
2.如果TA05唔改,行23T MOTOR大約可以幾快呀時速?
時速大約二三十公里, 都要視乎車呔, 場地等不同因素(有錯請更正)
3.TA05, 23T MOTOR 用2400MAH的電大約可以跑幾多分鐘呀?
我用23t, 3600mah飛街都玩到大約30min, 我估2400mah都可以玩到大約20min左右(有錯請更正)