RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4995|回復: 66
打印 上一主題 下一主題
收起左側

拖頭問題數條

AILSAVolvo 發表於 2009-8-30 19:48:42 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

希望各位C-hing解答
請看http://www.tamiyausa.com/pdf/manuals/56511ml.pdf
系第一頁左面尾二點
佢話舊既SANWA接收機用唔到MFC-01
咁SANWA VG400遙控 跟既接收機玩唔玩到??
如果玩到,MFC-01 kws邊間平要幾多$$$?
另外,R620我見淨車$1880 +Bearings就$2020
如果我等佢跌到淨車$1790+bearings就$1930時買
抵唔抵買?
凍櫃加bearings最平要幾多??

(大家唔好咁待我會出車,因為這是1年後既事。我要儲錢!我得14歲,冇收入,同埋住荃灣,冇人玩...)

離題一問:我自己整左D閃燈,左右輪住閃。我想賣。但係那個板我發唔到帖,佢話要特定早既人先發得,點好??
卍亮卍 發表於 2009-8-30 20:23:21 | 只看該作者
請看http://www.tamiyausa.com/pdf/manuals/56511ml.pdf
系第一頁左面尾二點
如果玩到,MFC-01 kws邊間平要幾多$ ...
AILSAVolvo 發表於 2009-8-30 19:48

你想賣野 賣唔到  因為你未夠積分-
Jazz_Wan 發表於 2009-8-30 20:45:35 | 只看該作者
我買r620 + beanings, 都係$1920
 樓主| AILSAVolvo 發表於 2009-8-30 22:01:26 | 只看該作者
你想賣野 賣唔到  因為你未夠積分-
卍亮卍 發表於 2009-8-30 20:23

要幾多至夠??
係唔係發多D帖就多D?
家豪 發表於 2009-8-30 23:26:31 | 只看該作者
我住青衣喎~實有幾個在左近既
Jazz_Wan 發表於 2009-8-30 23:41:53 | 只看該作者
系第一頁左面尾二點
如果玩到,MFC-01 kws邊間平要幾多$ ...
AILSAVolvo 發表於 2009-8-30 19:48

樓主係唔係一夠秤, 就去做.............................................................................m記?

同埋你可以買2手既
oscarkwai 發表於 2009-8-30 23:46:26 | 只看該作者
你放心啦~荃灣有人玩嫁
 樓主| AILSAVolvo 發表於 2009-8-31 08:33:07 | 只看該作者
樓主係唔係一夠秤, 就去做.............................................................................m記?

同埋你可以買2手既
Jazz_Wan 發表於 2009-8-30 23:41

當然.........唔係la~
因為要夠15歲&中3程度先可打工,我E家先升中三。
我唔會買二手(遙控例外),我鐘2自己砌,同埋我驚D人信唔過...
odaan 發表於 2009-8-31 10:24:33 | 只看該作者
我唔會買二手(遙控例外),我鐘2自己砌,同埋我驚D人信唔過...
AILSAVolvo 發表於 2009-8-31 08:33

信唔信得過係其次 , 最緊要落手落腳砌完 , 就算壞車都知原理
Q-pet 發表於 2009-8-31 10:50:48 | 只看該作者
AILSAVolvo 發表於 2009-8-31 08:33

我控度車都同人收個...問題都無咩..
賣家個個人你留意下佢平時就知安唔安全
係呢度一位版友ford唔錯丫..上次同佢收前擔..尾擔..波箱..都好好
有勇冇謀 發表於 2009-8-31 11:17:55 | 只看該作者
信唔信得過係其次 , 最緊要落手落腳砌完 , 就算壞車都知原理
odaan 發表於 2009-8-31 10:24

YES OF COURSE, 唔好陣間, 玩左幾年車, 結構又唔知, 甩在粒羅絲更加唔知....ha ha
 樓主| AILSAVolvo 發表於 2009-8-31 13:14:03 | 只看該作者
odaan 發表於 2009-8-31 10:24

我同意,如果架二手車壞左,又唔識整,比人整又要$$,長遠黎講,可能洗得仲多過買架新車
odaan 發表於 2009-8-31 13:16:40 | 只看該作者
我同意,如果架二手車壞左,又唔識整,比人整又要$$,長遠黎講,可能洗得仲多過買架新車
AILSAVolvo 發表於 2009-8-31 13:14

當你識第一部 , 你就會知買二手有乜要留意
lyboy 發表於 2009-8-31 17:49:32 | 只看該作者
點解呢位師兄咁似我既
我都係得14 YEARS old  升中三
都係住荃灣       plazz后面
都係儲緊錢 (衣家$700啦)
又係諗住玩r620

諗住到聖誕先買部車頭頂隱
我係想請q pet版主幫我砌 (佢答應了)
因為我呀ma唔俾我玩貴野
我只可以呃佢人地送的=.=
其他野等再草錢買

唔介意做個fd 麻?
chan951130 發表於 2009-8-31 18:00:18 | 只看該作者
點解呢位師兄咁似我既
我都係得14 YEARS old  升中三
都係住荃灣       plazz后面
都係儲緊錢 (衣家$700啦)
又係諗住玩r620

諗住到聖誕先買部車頭頂隱
我係想請q pet版主幫我砌 (佢答應了)
因為我呀ma唔俾我 ...
lyboy 發表於 2009-8-31 17:49

自己砌車會學到好多野
Q-pet 發表於 2009-8-31 18:03:02 | 只看該作者
自己砌車會學到好多野
chan951130 發表於 2009-8-31 18:00

一係你同佢砌囉..陳單大哥--"
我同佢砌一分一毫都唔收
chan951130 發表於 2009-8-31 18:03:35 | 只看該作者
一係你同佢砌囉..陳單大哥--"
我同佢砌一分一毫都唔收
Q-pet 發表於 2009-8-31 18:03

我都唔識砌
Q-pet 發表於 2009-8-31 18:05:10 | 只看該作者
我都唔識砌
chan951130 發表於 2009-8-31 18:03

咁得啦...教你砌..一百蚊一堂
chan951130 發表於 2009-8-31 18:09:51 | 只看該作者

qsir開班啊.......我一定會來
Q-pet 發表於 2009-8-31 18:11:51 | 只看該作者
qsir開班啊.......我一定會來
chan951130 發表於 2009-8-31 18:09

你會黎呀..好呀比左錢先