RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tatame
收起左側

EMAXX/ E-revo/ Summit 技術交流區, 歡迎大家貼你既Monster Truck

22年 發表於 2009-8-28 12:41:12 | 顯示全部樓層
想問一下5451R Traxxas Driveshafts幾時會0向網上面update? 而家仲show緊 out of stock所以check唔到價錢又買唔到。
simontam 發表於 2009-8-28 17:38:42 | 顯示全部樓層
請問Dinballian兄,tekin RX8到貨未?thanks
hu2437 發表於 2009-8-28 19:00:24 | 顯示全部樓層
126# tatame

我部Flux用緊hitec HS 7950 TH(30kg)扭力,好好力!正 ah C-Hing!!!!!!!!
SCOTT 發表於 2009-8-28 21:11:17 | 顯示全部樓層
157# li5115

C兄.吾好意思.我的原意是請,不是討論,而是來罵戰的人.離開不要再作出挑引.
不過我在討後面打流了個(論)字,可能在言詞之間或是誤會.得罪了,抱歉.抱歉.
下次我會小心打字.引起了大家不愉快,sorry!
chacha 發表於 2009-11-19 16:51:29 | 顯示全部樓層

C Hing
RPM 上下搖臂 for E-Maxx / E-Revo 邊都有賣?
謝謝
 樓主| tatame 發表於 2009-11-19 19:08:06 | 顯示全部樓層
C Hing
RPM 上下搖臂 for E-Maxx / E-Revo 邊都有賣?
謝謝
chacha 發表於 2009-11-19 16:51

towerhobby / ebay 有售

http://www3.towerhobbies.com/cgi ... XMZT3&
mansiu 發表於 2009-11-19 23:55:46 | 顯示全部樓層
其實以e-revo架車上下搖臂用rpm 膠定用金屬好D呢? thx
smalljohndoe 發表於 2009-11-20 08:00:49 | 顯示全部樓層
其實可以用住原裝先, 用到爛先換
而option 我suggest rpm , 其實只要你攞過上手你就明, 質地十分硬淨(雖然我買左都未換,原裝未爛)
金屬通常都係鋁製, 如果靚果d一定貴, 如果平果d撞兩野就"戀"
仲有rpm 膠價錢只係鋁既一半
bbqbbq0500 發表於 2010-1-26 16:55:15 | 顯示全部樓層
想問下各位CHING  裝咩摩打都好  想部車起頭  係咪要將鎖實D?
咁樣做  咪會好傷尾差速囉~~~
仲有 3906 E-MAXX  套波箱係咪頂唔到無刷???
因為有人同我講 話聽人講到~~
 樓主| tatame 發表於 2010-1-26 17:03:32 | 顯示全部樓層
想問下各位CHING  裝咩摩打都好  想部車起頭  係咪要將鎖實D?
咁樣做  咪會好傷尾差速囉~~~
仲有 3906 E-MAXX  套波箱係咪頂唔到無刷???
因為有人同我講 話聽人講到~~
bbqbbq0500 發表於 2010-1-26 16:55

原裝限滑/shock setting ! 2350 kv + 4S lipo 都wheelie 到! 3906 唔係brushless ready ! 最快頂唔順係條舊款萬向!! 新3905 就無以上問題
bbqbbq0500 發表於 2010-1-26 17:06:29 | 顯示全部樓層
OK 明白^^
kingman7788 發表於 2010-1-26 17:11:33 | 顯示全部樓層
bbq 你似乎毒氣攻心喇啵
買新款3908連mamba monster無刷就咩問題都解決哂,4S包你由頭起到尾,6S連後空番都做到喇~
bbqbbq0500 發表於 2010-1-26 17:19:44 | 顯示全部樓層
=0="  少少啦~~始終鐘意大腳!

唔買新啦.....

3906都好玩~~  我見人換D 775摩打都好勁...
kingman7788 發表於 2010-1-26 17:25:16 | 顯示全部樓層
=0="  少少啦~~始終鐘意大腳!

唔買新啦.....

3906都好玩~~  我見人換D 775摩打都好勁...
bbqbbq0500 發表於 2010-1-26 17:19

有刷野,玩幾次就變軟皮蛇架喇
bbqbbq0500 發表於 2010-1-26 19:26:53 | 顯示全部樓層
窮有咩辦法
luiho2002 發表於 2010-1-26 21:31:44 | 顯示全部樓層
如果想改用24kg servo?有冇介紹及多少錢?
thx!
jackyrc 發表於 2010-1-27 00:24:24 | 顯示全部樓層
請問各位C兄,如果買E-REVO.暫時買有刷用來玩下水槽邊.之後改無刷再玩快.可行嗎.
E-REVO有無要注意的地方.如可否改無刷的問題等等!謝謝!
另一問E-REVO買那款式無刷好.原裝的那款好吾好有無得買.或有無平平地好易用的介紹.謝謝!
mansiu 發表於 2010-1-27 02:19:28 | 顯示全部樓層
可以...但如果你將來再買原裝那款無刷再改,你會比直接一開始買無刷款貴
 樓主| tatame 發表於 2010-1-27 09:01:16 | 顯示全部樓層
請問各位C兄,如果買E-REVO.暫時買有刷用來玩下水槽邊.之後改無刷再玩快.可行嗎.
E-REVO有無要注意的地方.如可否改無刷的問題等等!謝謝!
另一問E-REVO買那款式無刷好.原裝的那款好吾好有無得買.或有無平平地好易用的 ...
jackyrc 發表於 2010-1-27 00:24

改無刷好多隻都唔錯, 睇係budget 同玩幾cell lipo !! 除左好盈我覺得下面幾隻都ok !!

Tekin RX8 有感! support 4cell - 6cell $2xxx
http://www.teamtekin.com/rx8.html

登錄/註冊後可看大圖

Mamba Monster 無感! support 4 cell -6cell $2xxx

登錄/註冊後可看大圖

http://www.castlecreations.com/products/mamba_monster.html

Novak HV 有感! support 4cell $18xx

登錄/註冊後可看大圖

http://www.teamnovak.com/product ... _systems/index.html

好盈1:8 有感150A! support 4-6cell $13xx

登錄/註冊後可看大圖

http://www.hobbywing.com/english/ArticleShow.asp?ArticleID=459
 樓主| tatame 發表於 2010-1-27 09:01:53 | 顯示全部樓層
如果想改用24kg servo?有冇介紹及多少錢?
thx!
luiho2002 發表於 2010-1-26 21:31

hitec 24kg 用緊都0k ~