RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tatame
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EMAXX/ E-revo/ Summit 技術交流區, 歡迎大家貼你既Monster Truck

mansiu 發表於 2011-4-24 12:36:38 | 只看該作者
回復 chak718 的帖子

castle creations mmm果套真係超正架,只會買貴,唔會買錯,你可以去快捷/rc-mart問下有冇貨,冇就去towerhobbies 訂
另果套兩件毒品我將用係SC 樹
chak718 發表於 2011-4-24 16:19:15 | 只看該作者
咁我想問D齒比係點計架?
ThomasZ 發表於 2011-4-25 03:20:18 | 只看該作者

EMAXX有無SET錯野?有刷版都快過Summit好多喎!
睇下係咪電變設了練習模式,或者摩打齒同大齒太緊?
raman9551 發表於 2011-4-25 07:50:28 | 只看該作者
回復 mansiu 的帖子

唔駛客氣,舉手之勞
raman9551 發表於 2011-4-25 07:53:45 | 只看該作者
回復 euro614 的帖子

哈哈!我毒你都好有本心叫你唔好玩平地啦
bigmouthguy 發表於 2011-4-25 11:10:59 | 只看該作者
各位好~~~好耐無見~~~ 呢期成班又玩返單車無玩到o的車仔~~~

尋晚痕癢難耐囉返架e-maxx出o黎玩~~~ 玩飛上坡~~~ 久違了的開心興奮~~~

玩左成個鐘之後, 一次既落地~~~ 有一粒電既插頭甩左~~~ 再插返~~~

頂........ 無反應....???? 以為過熱啦~~~ 今日先去理佢..點之.....

個ESC 無晒返應喇~~~ 死左喇~~~ 救命啊~~~ 又要寄返美國整啊*_*
bigmouthguy 發表於 2011-4-25 11:11:36 | 只看該作者
mansiu 發表於 2011-4-23 23:36
回復 chak718 的帖子

你同我當初一樣買左1/10有刷版e-revo ,我玩完一轉就後悔了

無很有錯~~~ 文少毒人果然一步到位~~~ 哈哈哈
bigmouthguy 發表於 2011-4-25 11:34:44 | 只看該作者
bigmouthguy 發表於 2011-4-25 11:10
各位好~~~好耐無見~~~ 呢期成班又玩返單車無玩到o的車仔~~~

尋晚痕癢難耐囉返架e-maxx出o黎玩~~ ...

好彩~~~~ 係萬念倶灰既時候~~~~ 囉返隻castle link 出o黎試試先~~~

頂啊~~~ connect 到wor~~~ update firmware 又得wor~~~

再出去插電~~~ 頂又唔得*_* 死都唔順氣~~~ 再試~~~ 又得wor~~~

原來尋晚玩得過份, 個開關死死地....嚇得我啊~~~
mansiu 發表於 2011-4-25 13:06:50 | 只看該作者
回復 bigmouthguy 的帖子

很久沒和你放大車車,甚掛念,見字速回
約時間去飛車
bigmouthguy 發表於 2011-4-26 02:33:22 | 只看該作者
mansiu 發表於 2011-4-25 13:06
回復 bigmouthguy 的帖子

很久沒和你放大車車,甚掛念,見字速回

大細車車要入一入廠做例行檢查~~~ 大車要check 避震, 細車要換a arm~~~
ThomasZ 發表於 2011-4-30 09:51:49 | 只看該作者
bigmouthguy 發表於 2011-4-25 11:10

尋晚痕癢難耐囉返架e-maxx出o黎玩~~ ...

快d攪掂d野入mx飛番轉啦~
我個架emaxx的hy150a上次玩到噴煙,寄番大陸整一星期寄番來,超有效率,保養期過左幾日都唔收任何收費(運費自付,速遞都係$38),真有人情味 EMAIL去問野仲勁,佢地應該早午晚都check email,好快回覆!
所以我幫襯佢地買埋個120a套裝裝落4x4度
 樓主| tatame 發表於 2011-4-30 10:54:17 | 只看該作者
ThomasZ 發表於 2011-4-30 09:51
快d攪掂d野入mx飛番轉啦~
我個架emaxx的hy150a上次玩到噴煙,寄番大陸整一星期寄番來,超有效率,保養期過左 ...

師兄你拎隻esc 既維修寄上去既程序係點, 分享下, 同埋邊間速遞平!? , 好多師兄都未試過寄上去維修應該好想了解下, thanks ! =0)
ThomasZ 發表於 2011-4-30 17:36:12 | 只看該作者
tatame 發表於 2011-4-30 10:54
師兄你拎隻esc 既維修寄上去既程序係點, 分享下, 同埋邊間速遞平!? , 好多師兄都未試過寄上去維修應該好想 ...

非常簡單, 首先在保養咭內填寫好你的姓名地址聯絡電話(最好寫簡體字),然後email去同佢地單聲,連同單據(單據似乎可有可無,因為佢話如果在店舖買,就寄埋去,網購好似唔使)攞去香港郵局,買個盒仔幾蚊雞,寄去保養咭上的深圳地址,郵費連埋個盒18蚊
佢地收到後第二日就會用佢地指定的速遞(順豐)連埋個追縱碼email俾你,上番順豐的網站就隨時check到件貨去到邊,第二日就收到,順豐收36蚊。
好盈真係幾好,保養期過後,維修價錢全部明碼實價,我個電變張鐳射編號貼紙甩左,都免費照整
印象中120a最貴都係250蚊就換隻新的,大約一半價錢吧?
詳情可看看好盈官網:
http://www.hobbywing.com/kf.asp
mansiu 發表於 2011-4-30 20:18:12 | 只看該作者
有咁既效率,先會令人放心購買
bigmouthguy 發表於 2011-5-4 23:31:17 | 只看該作者
上星期日夜晚係朋友家個斜坡玩架E-MAXX~~ 一飛上斜坡半空360度跟斗~~~ 笑死人~~~ 玩左成個鐘. 前2日囉架車出O黎~~~ 咁得意既~~~ 有邊低左既~~~ 原來斷左避震腳*_* 連芯都彎左~~~ 哈哈好彩避震有買多~~~ 換~~~
faiwong23 發表於 2011-5-21 22:44:48 | 只看該作者
各位師兄, 我想問EMAXX 3908, 我一比大小小油佢就起頭, 請問點樣可以係個電變到set, 因我沒有用它的原裝控, 但我自己支控就沒有得set, 請各位師兄幫幫忙, 指敎下, ths.
matsubb 發表於 2011-5-22 15:49:32 | 只看該作者
finally!!!!!!

登錄/註冊後可看大圖

22年 發表於 2011-5-22 15:54:01 | 只看該作者
師兄有冇磅過部車重左幾多?
matsubb 發表於 2011-5-22 16:22:28 | 只看該作者
回復 22年 的帖子

冇計過呀...但拎上手重左好多- -
bigmouthguy 發表於 2011-6-30 03:51:47 | 只看該作者
我就係驚好易曲左唔知~~~ 所以死都唔肯換金屬ARM~~~