RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1337|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

如何知道自己的 band

利物佬 發表於 2009-8-17 21:28:42 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟係新手,買左架 R620 + FUTABA 4EX 4-CHANNEL FM RADIO CONTROL SYSTEM
但我唔識點樣睇自已個 BAND 係 FM 幾多

請各位師兄賜教
有勇冇謀 發表於 2009-8-17 21:49:14 | 只看該作者
1# 利物佬

反轉個控就會發現喱樣野, 拉出 o黎, 看見喱粒就係 band, 圖例 FM40.790, fm40=頻道 790=Band
字眼上可能有d不當, 但希望幫到 師兄
 樓主| 利物佬 發表於 2009-8-17 21:54:53 | 只看該作者
THANK YOU VERY MUCH
YOU ARE VERY HELPFUL

我睇到了,跟機的係 40.810,好多人用呢..
請問 band 可以係邊度買,大約幾錢?
有勇冇謀 發表於 2009-8-17 22:04:44 | 只看該作者
父他爸 原裝果d係好多人, 可以買d叫做私家 band, 不過如果他人買左同你一樣的私家band, 都一樣會撞band, kws 有售, 約 $150以下
 樓主| 利物佬 發表於 2009-8-17 22:25:09 | 只看該作者
多謝師兄指教,等我完成左架車之後再同大家分享
B仔 發表於 2009-8-18 03:17:30 | 只看該作者
5# 利物佬
If you buy new band please see here first..

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=55680&extra=page%3D1