RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3081|回復: 16
收起左側

磨呔機一問?

novafans 發表於 2009-8-13 17:27:43 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
買咗部自動磨呔機,但有幾個問題,1)要用?A牛2)電源後面既Int/Ext Power係乜?3)如果想每次飛薄啲,係咪要逐次較?Thank
點解你買個陣時, 唔去舖頭問埋既!?
 樓主| novafans 發表於 2009-8-13 17:53:16 | 顯示全部樓層
我以為有說明書,点知冇,廣告就一大堆?如果有師兄用開,應該答到我,Thank
Panda 發表於 2009-8-13 17:57:01 | 顯示全部樓層
HUDY ?? TOPCAD ?? 3 Racing ??
chestertai 發表於 2009-8-13 18:11:24 | 顯示全部樓層
咦. 7.4 lipo都得喎...一PACK電可以磨到幾多條呔呢?
redbullbull 發表於 2009-8-13 20:22:23 | 顯示全部樓層

7.4 lipo磨到幾多條呔呢?
保證你磨8條死電一排
信者自誤....................
自動太機最少食25 a電
你可以用35A ~ 29A
耐左個牛勁滾
michaeltam 發表於 2009-8-13 20:40:24 | 顯示全部樓層
How much and where to buy ya?
Thanks Ching to answer the questions!
 樓主| novafans 發表於 2009-8-13 22:35:36 | 顯示全部樓層
我部係3 Racing自動,我唸我都係去鴨記買部30A牛穩陣啲,另外後面嗰個係乜制(Int/Ext Power),如果佢自動飛,但我又想每次飛薄啲,係咪要每飛一次set一次?
redbullbull 發表於 2009-8-13 23:48:46 | 顯示全部樓層
我部係3 Racing自動,我唸我都係去鴨記買部30A牛穩陣啲,另外後面嗰個係乜制(Int/Ext Power),如果佢自動飛,但我又想每次飛薄啲,係咪要每飛一次set一次?
novafans 發表於 2009-8-13 22:35

鴨記d 30A牛加晒價la
貴左幾十蚊~百幾蚊
要買就早d
相信仲會加
no.1chio 發表於 2009-8-13 23:51:50 | 顯示全部樓層
你部呔機不可一次磨多過2MM!!
superx 發表於 2009-8-14 00:10:52 | 顯示全部樓層
novafans 發表於 2009-8-13 22:35

how much you buy your 3racing ah?
redbullbull 發表於 2009-8-14 01:12:25 | 顯示全部樓層
about$1300
mschumi 發表於 2009-8-14 09:25:59 | 顯示全部樓層
我都買了3 racing 但係一分錢..........
每次磨0.5mm磨到手軟.
因為佢原廠刀片我對佢無信心先每 0.5mm 磨.
但係我都去咗鴻星買咗 GQ 嘅刀片 $ 36x 蚊 (貴)
之後我發覺好好多,有返信心.
 樓主| novafans 發表於 2009-8-14 22:46:03 | 顯示全部樓層
嘩!塊刀片要三百幾0甘鬼貴,師兄,我想問吓你係咪用大A數牛,會唔會係A數唔夠飛唔到2mm,另外後面按左按右嗰個係乜制,寫住Int Power/Ext Power,係咪要按其中一面?
mschumi 發表於 2009-8-19 23:36:06 | 顯示全部樓層

muchmore 24A 牛
無計除左雄升,你話好知邊度有?
後面按左按右,寫住Int Power/Ext Power
Int 係用兩件 7.4V 推
Ext 係接火牛推
 樓主| novafans 發表於 2009-8-21 00:35:25 | 顯示全部樓層
唔該哂,我已解決了所有問題,不過刀片唔駛買GQ,把速度較慢少少同飛薄啲就冇問題,GQ把刀實在貴到唔合理