RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3711|回復: 32
收起左側

新手買車

宇宙船 發表於 2009-8-8 21:20:22 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問各位CHING我想買一架1/10平路油車
應該買邊隻車種好呢?  我想要經濟實惠既
我之前玩開電車...宜家中左油毒..  遙控  SERVO我都有
仲有最好有D吾洗自己砌..巳SET好既車
請各位油車愛好者,,CHING幫幫忙!!
redbullbull 發表於 2009-8-8 21:24:14 | 顯示全部樓層
請問各位CHING我想買一架1/10平路油車
應該買邊隻車種好呢?  我想要經濟實惠既
我之前玩開電車...宜家中左油毒..  遙控  SERVO我都有
仲有最好有D吾洗自己砌..巳SET好既車
請各位油車愛好者,,CHING幫幫忙!!
宇宙船 發表於 2009-8-8 21:20

look

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

G4JR 入門級ready to run 全包套裝油房車
含.12 非車拉後排引擎, 排氣管, servos, 遙控, 接收, 接收電, 車胎及 K-factory 200 mm 半完成車殻
*立體式車架
*3 mm 鋁合金底板
*fing 掌式離合器
*可調軸距 (wheel base)
*強化搖臂
*全車鋁質反牙推桿
*低重心平卧式油門servo
*世上最重心低油缸, 令攻灣極限更高
*頭軸尾大容量牙差, 效果穩定耐用
*頭硬萬向
*頭尾攪牙油壓
*三皮帶式傳動
*金屬二樓板
*跟TM原廠tools 及零件盒
*九成九以上部件已由廠方裝好

由遙控工廠提供100% 及零件 及技術支援
 樓主| 宇宙船 發表於 2009-8-8 21:36:10 | 顯示全部樓層
look
[img]http://www.rcstudy.com/forum/files/thumbs/t_g4jra_173.jpghttp://www.rcstudy.com/forum/files/thumbs/t_g4jrb_133.jpg[/img]
G4JR 入門級ready to run 全包套裝油房車
含.12 非車拉後排引擎, 排氣管, servos ...
redbullbull 發表於 2009-8-8 21:24

大約幾錢架?
redbullbull 發表於 2009-8-8 21:37:23 | 顯示全部樓層
2xxx la
lf want cheap
u can buy 06w$1xxx
 樓主| 宇宙船 發表於 2009-8-8 21:40:36 | 顯示全部樓層
呢架吾得啊-3-
新手撞壞左  維修會好貴....我驚養吾起
redbullbull 發表於 2009-8-8 21:46:43 | 顯示全部樓層
呢架吾得啊-3-
新手撞壞左  維修會好貴....我驚養吾起
宇宙船 發表於 2009-8-8 21:40

玩得油車,架車要行就要錢架la
chrishkyung 發表於 2009-8-8 21:47:21 | 顯示全部樓層
fw06 suitable to u
redbullbull 發表於 2009-8-8 21:48:36 | 顯示全部樓層
fw06 suitable to u
chrishkyung 發表於 2009-8-8 21:47

yes,不過最近好像加了價.......
不過好抵玩
lkwmic 發表於 2009-8-8 22:31:07 | 顯示全部樓層
FW06是甚麼樣的!

新手玩,除了控,還有甚麼工具要買?
chrishkyung 發表於 2009-8-8 22:35:37 | 顯示全部樓層
kyosho shaft drive GP car

its RTR car with .15 pull start engine/2 speed
redbullbull 發表於 2009-8-8 22:39:50 | 顯示全部樓層
FW06是甚麼樣的!

新手玩,除了控,還有甚麼工具要買?
lkwmic 發表於 2009-8-8 22:31

look and follow

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
lkwmic 發表於 2009-8-8 22:44:44 | 顯示全部樓層
look and follow

登錄/註冊後可看大圖
http://www.clark-s.de/files/images/thumbnails/thumbw700h500_id5008_kyosho_k31368_2__a6c508625cabcd518f ...
redbullbull 發表於 2009-8-8 22:39

大約幾錢?我開始玩電車,但油車又好吸引!這部車幾多錢?

新仔學玩油,會唔會好難?
redbullbull 發表於 2009-8-8 22:48:06 | 顯示全部樓層
$2k 有晒以上野
十分抵玩
chrishkyung 發表於 2009-8-8 22:51:44 | 顯示全部樓層
wah increase to 2k na
chrishkyung 發表於 2009-8-8 22:52:14 | 顯示全部樓層
easy to find parts for FW06 in kws ga
redbullbull 發表於 2009-8-8 22:58:09 | 顯示全部樓層
easy to find parts for FW06 in kws ga
chrishkyung 發表於 2009-8-8 22:52

yes..
d parts好平
又多op
仲有好多本地品牌支援(3rxxxxxx...k-foxxxxxxx)
lkwmic 發表於 2009-8-8 23:07:38 | 顯示全部樓層
那個間買較好?
lkwmic 發表於 2009-8-8 23:07:59 | 顯示全部樓層
車不是問題,問題是如何開始玩!
redbullbull 發表於 2009-8-8 23:20:15 | 顯示全部樓層
那個間買較好?
車不是問題,問題是如何開始玩!

lkwmic 發表於 2009-8-8 23:07

鴻聲模型
go to PYC
lkwmic 發表於 2009-8-8 23:48:35 | 顯示全部樓層
PYC有沒有師兄可以請教?