RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1777|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問v one s 3d野係咪可以同v one rrr共用???

pppo1112 發表於 2006-6-18 15:32:58 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
係咪全部都岩嫁???? 我想換 油壓版同 2樓呀 得唔得呢???
thx all!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
andrewlio 發表於 2006-6-18 15:41:13 | 只看該作者
yes...

大佬同細佬ge 分別... 2架都係兄弟車!
justinwan 發表於 2006-6-18 16:07:19 | 只看該作者
d 齒就得.....二樓板一定無可能......
oliver 發表於 2006-6-18 17:33:47 | 只看該作者
原帖由 pppo1112 於 2006-6-18 15:32 發表
係咪全部都岩嫁???? 我想換 油壓版同 2樓呀 得唔得呢???
thx all!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

請注意以下有一些和3R不共用:
二樓板
頭皮帶座(油缸前果舊)
二樓板中座(油缸後面果舊)
一波大齒金屬鐘(上住一波大齒圓形)
極力子
油缸
二波軸(長軸..穿過二隻大齒+brake碟果支..尾用E扣/ 3R尾是上羅C)
轉向saver(二樓版下面有彈弓果組S3用6號垂直/3R推桿成水平)
andrewlio 發表於 2006-6-18 17:38:41 | 只看該作者
原帖由 oliver 於 2006-6-18 17:33 發表

請注意以下有一些和3R不共用:
二樓板
頭皮帶座(油缸前果舊)
二樓板中座(油缸後面果舊)
一波大齒金屬鐘(上住一波大齒圓形)
極力子
油缸
二波軸(長軸..穿過二隻大齒+brake碟果支..尾用E扣/ 3R尾是上羅C) ...

頭皮帶座(油缸前果舊)   <---- 呢個... 某間r/c shop 老闆話啱 =.='
二樓板中座(油缸後面果舊)   <--- 呢個都係

so 如果我有講錯請插.. coz 我冇s3.. so 唔知.. 只有3r!
oliver 發表於 2006-6-18 17:42:00 | 只看該作者
原帖由 andrewlio 於 2006-6-18 17:38 發表

頭皮帶座(油缸前果舊)   <---- 呢個... 某間r/c shop 老闆話啱 =.='
二樓板中座(油缸後面果舊)   <--- 呢個都係

so 如果我有講錯請插.. coz 我冇s3.. so 唔知.. 只有3r!

唔好玩啦二樓板中座d孔位同底板分佈完全唔同
3S頭皮帶座頂部申長左再頂二樓板..相反3R完全獨立
不如你去KYOSHO download說明書比較一下先啦好嘛
andrewlio 發表於 2006-6-18 17:47:10 | 只看該作者
原帖由 oliver 於 2006-6-18 17:42 發表

唔好玩啦二樓板中座d孔位同底板分佈完全唔同
3S頭皮帶座頂部申長左再頂二樓板..相反3R完全獨立
不如你去KYOSHO download說明書比較一下先啦好嘛

我唔知ar......    我呢邊d 老闆話得ge..

上次我就係撞爆左d 野.. 諗住去買...就係撞爆左成份頭擔=.='   

佢戈次話, 你用3s d 料咪得lor>. 佢仲係到拆部3s d 料俾我睇.. 話啱我用.. 但係最後. 我都係買返哂3r d 野...

so 我都係俾人誤導左.  

sorry. =.='
oliver 發表於 2006-6-18 17:49:14 | 只看該作者
原帖由 andrewlio 於 2006-6-18 17:47 發表

我唔知ar......    我呢邊d 老闆話得ge..

上次我就係撞爆左d 野.. 諗住去買...就係撞爆左成份頭擔=.='   

佢戈次話, 你用3s d 料咪得lor>. 佢仲係到拆部3s d 料俾我睇.. 話啱我用.. 但係最後. 我 ...

所以買野前要做功課呀! !
andrewlio 發表於 2006-6-18 17:50:52 | 只看該作者
其實根本我一向都諗到要買咩  買3racing 戈d 野.. list 都寫埋.....

買戈時佢咁同我講ja....    不過s3 d 料唔多得..    差到....><

但係.. 最後我得出ge 結果係.. 呢邊d 老闆最中2 老點人!
oliver 發表於 2006-6-18 17:56:20 | 只看該作者
原帖由 andrewlio 於 2006-6-18 17:50 發表
其實根本我一向都諗到要買咩  買3racing 戈d 野.. list 都寫埋.....

買戈時佢咁同我講ja....    不過s3 d 料唔多得..    差到....><

但係.. 最後我得出ge 結果係.. 呢邊d 老闆最中2 老點人!

可能佢自己都唔熟je...或者直覺上覺得ok
kyosho野..有d甚至可以1/10...1/8共用
我最近買8仔頭roll bar..卡頭紙都寫住 05/v1s
因為kyosho太亂啦d 野
andrewlio 發表於 2006-6-18 18:02:32 | 只看該作者
唔係瓜... 老闆都唔熟?!?!??!
justinwan 發表於 2006-6-18 19:52:34 | 只看該作者
原帖由 andrewlio 於 2006-6-18 18:02 發表
唔係瓜... 老闆都唔熟?!?!??!

佢都吾係架架玩過ga ma, 玩過都吾會架架都咁精, 咁深入了解,比較.. 老闆無可能會有3R 吾玩走去玩S3 .....除非要比賽.....

如果吾清楚, 就真係吾好攪...如果可以改咁多野.吾好理得吾得先..已經要好多$$ 足夠買架3R.....
一改2 樓板, 好多野要改埋.....
coronafans 發表於 2006-6-18 20:42:27 | 只看該作者
仲有暫時S III, 用唔到尾排engine, 因為未有合適曲到港
andrewlio 發表於 2006-6-18 22:42:44 | 只看該作者
原帖由 justinwan 於 2006-6-18 19:52 發表

佢都吾係架架玩過ga ma, 玩過都吾會架架都咁精, 咁深入了解,比較.. 老闆無可能會有3R 吾玩走去玩S3 .....除非要比賽.....

如果吾清楚, 就真係吾好攪...如果可以改咁多野.吾好理得吾得先..已經要好多$$ 足 ...

咁你就錯啦...

係澳門..  連佢地都係玩d s3, or 05t

得閑就玩下d 快車.. 但係好多時都係玩d 慢車ga!!! 吹佢唔漲....

你玩快車.. 冇人同你玩... 有d 人仲可能會叫你玩慢車.. 叫你咪渣到咁快 =.='
justinwan 發表於 2006-6-18 23:23:45 | 只看該作者
原帖由 andrewlio 於 2006-6-18 22:42 發表

咁你就錯啦...

係澳門..  連佢地都係玩d s3, or 05t

得閑就玩下d 快車.. 但係好多時都係玩d 慢車ga!!! 吹佢唔漲....

你玩快車.. 冇人同你玩... 有d 人仲可能會叫你玩慢車.. 叫你咪渣到咁快 =.='

lee 度係hk..
andrewlio 發表於 2006-6-18 23:32:30 | 只看該作者
我都知... 我只係同你地分享下姐.!!!!