RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3016|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點解散熱上有四條膠帶?

acdebby 發表於 2006-6-14 21:04:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
點解散熱上有四條膠帶?

登錄/註冊後可看大圖
devilstar 發表於 2006-6-14 21:06:58 | 只看該作者
你覺得有咩用呢?------->試想想
oasc 發表於 2006-6-14 21:08:46 | 只看該作者
反車時冇咁容易整花偈頂囉!
devilstar 發表於 2006-6-14 21:14:46 | 只看該作者
原帖由 oasc 於 2006-6-14 21:08 發表
反車時冇咁容易整花偈頂囉!

哎呀,你咁快開估仲咩呀,仲諗住等佢諗吓先,唔好咁簡單嘅嘢就咁容易問人,嘗試靠吓自己先嘛

登錄/註冊後可看大圖
oasc 發表於 2006-6-14 21:22:15 | 只看該作者
原帖由 devilstar 於 2006-6-14 21:14 發表

哎呀,你咁快開估仲咩呀,仲諗住等佢諗吓先,唔好咁簡單嘅嘢就咁容易問人,嘗試靠吓自己先嘛 [img]http://www.dchome.net/emote/ico ...

睇唔到你個post呀!
justinwan 發表於 2006-6-14 21:27:36 | 只看該作者
it call  反地面簽名系統....
justinwan 發表於 2006-6-14 21:29:27 | 只看該作者
斷估佢吾會以為係個heatsink 頂個層斷左, 所以用4 條索帶索住下面個層  .....
devilstar 發表於 2006-6-14 21:29:55 | 只看該作者
原帖由 oasc 於 2006-6-14 21:22 發表

睇唔到你個post呀!

forget it brother

登錄/註冊後可看大圖
oasc 發表於 2006-6-14 21:32:12 | 只看該作者
原帖由 justinwan 於 2006-6-14 21:27 發表

也有道理!
devilstar 發表於 2006-6-14 21:34:23 | 只看該作者
原帖由 justinwan 於 2006-6-14 21:27 發表

呢個應該係貼切嘅名字......very good!
justinwan 發表於 2006-6-14 21:41:20 | 只看該作者
我地玩車係專業ga ma........一D 專有明詞係吾少得...

可惜lee 個咁有效,高科技,低成本, 晝時代既產品 也有壞處...大家估下係咩?
oasc 發表於 2006-6-14 21:43:48 | 只看該作者
原帖由 justinwan 於 2006-6-14 21:41 發表
我地玩車係專業ga ma........一D 專有明詞係吾少得...

可惜lee 個咁有效,高科技,低成本, 晝時代既產品 也有壞處...大家估下係咩?

難起偈頂?
f60 發表於 2006-6-14 21:48:31 | 只看該作者
我都有咁諗,但係索帶會唔會溶?
andrewlio 發表於 2006-6-14 21:55:09 | 只看該作者
應該係難拆個heatsink!
justinwan 發表於 2006-6-14 22:05:22 | 只看該作者
lee 個係少事..

係某年某月某日, 係某一車場玩緊車...當時仲玩VDS , 好不小心cup 左車,個地就簽左個JP racing 係我個heatsink上面... 我十分傷心...即刻無 曬心機...當事仲有一個好串,落井下石既 師兄走埋我度, 指住我副engin 係咁笑....
個種無助,無lor ,失落, 簡直入肉, 仲要無得還繫比人話ba chi  仔.....then 就照住佢架車教左我lee 個反地面簽名系統.. 但我無跟住咁做...

十分鐘係, 個位口臭,串咀既師兄返泥.  話副engin 吾妥, 要開頂睇下...點知突然聽到一句好大聲好長既粗口...內容大約係同一條街,媽媽,性器官....etc..有關... 原來條又用把cut 鉗cut 幾條索帶, 一刀成忽high 花左.........我即刻笑到爆咀......4 條索帶仲有個印係度...10 足個d 剛離婚, 手指仲有隻10 幾年介子印咁........成個heatsink 好似文身失敗咁,陰公...........本來好傷心...點知笑到肚痛.........
justinwan 發表於 2006-6-14 22:10:27 | 只看該作者
反地面簽名並不表示反人手簽名......

所以吾好無野搵野攪....lee 個系統3 個字來形容.,............  法國菜
andrewlio 發表於 2006-6-14 22:12:40 | 只看該作者
wawa!!!!  開心死佢啦!!!

咁靚ge 簽名.
工藤新一 發表於 2006-6-14 22:16:32 | 只看該作者
我觉得那是引擎制造商在产品上挂“阅读说明书后再操作”之类标牌时留下的哦!
因为那样可以使标牌盖住装火咀的位置,会更醒目,起到提示作用!
devilstar 發表於 2006-6-14 22:25:06 | 只看該作者
原帖由 工藤新一 於 2006-6-14 22:16 發表
我觉得那是引擎制造商在产品上挂“阅读说明书后再操作”之类标牌时留下的哦!
因为那样可以使标牌盖住装火咀的位置, ...

咩呀????咁係咪即係你哋嗰啲西裝個就有個lable唔拆咁樣呀?....真係in到爆燈啦

登錄/註冊後可看大圖
devilstar 發表於 2006-6-14 22:26:44 | 只看該作者
原帖由 工藤新一 於 2006-6-14 22:16 發表
因为那样可以使标牌盖住装火咀的位置, ...

都開咗估啦,唔使再亂估啦

登錄/註冊後可看大圖