RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1598|回復: 11
收起左側

CRF engine "完全冇" idle 迨速. 會有詳可能性.

pskyng 發表於 2009-6-18 18:39:36 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

當個engine 一切正常. 好好聲 , 易tak. 快.. 但一唔比油就息火. 不論即tak著 還是比了一陣油. 只要一放手(油門), 佢就會息.(油針迨速縲絲應ok )  咁0既情況會有詳可能呢 .?

個engine 係 orion CRF 銀頂.   

thanks r.
abc12345 發表於 2009-6-18 19:02:14 | 顯示全部樓層
c兄你可能大油針過大,收番d睇下會唔會好d
幾粒審 發表於 2009-6-18 19:17:31 | 顯示全部樓層
換粒熱火咀睇吓又冇改善.
INEO 發表於 2009-6-18 20:08:22 | 顯示全部樓層
我都有試過咁o既問題, 死火時有冇插住火咀電?
有: 迨速風位唔
冇: 火咀壞或者副油針問題
alan@fire 發表於 2009-6-18 20:11:48 | 顯示全部樓層
1# pskyng

可能engine大細啤令....又可能極力子壓力啤令唔妥....
redbullbull 發表於 2009-6-18 20:37:38 | 顯示全部樓層
tekin708 發表於 2009-6-18 21:10:40 | 顯示全部樓層
可能 idle太細, 或細油針過大.
小弟都校過orion CRF, 比較難調校, 感覺不同nova, os.
 樓主| pskyng 發表於 2009-6-18 21:19:51 | 顯示全部樓層
oh . thank you so much r,
等我小心0的再試下先.
sdan321 發表於 2009-6-19 03:41:04 | 顯示全部樓層
5# alan@fire

可能engine大細啤令....又可能極力子壓力啤令唔妥....
此位c hing非常高手,因樓主這種情况''冧''啤令的機會超過60%, 應該先睇吓壓力啤令有冇事,再睇大
啤令,細啤令通常小啲出事,所以到最後才check
極力子問題多d<<<<如極力子冇砌錯,又不是太舊和有經驗的話,應該不是大問題
chub 發表於 2009-6-19 10:55:21 | 顯示全部樓層
睇睇個極力子彈黃,斷左都會咁,
 樓主| pskyng 發表於 2009-6-19 14:11:52 | 顯示全部樓層
thanks c-hing info again.  很有用. 我裝個clutch try try 先. 希望ok la.
赤目軍馬 發表於 2009-6-19 22:48:39 | 顯示全部樓層
當個engine 一切正常. 好好聲 , 易tak. 快.. 但一唔比油就息火. 不論即tak著 還是比了一陣油. 只要一放手(油門), 佢就會息.(油針迨速縲絲應ok )  咁0既情況會有詳可能呢 .?

個engine 係 orion CRF 銀頂.   
...
pskyng 發表於 2009-6-18 18:39

火咀有問題!!