RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1326|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有關引擎疑難請教 ....請幫幫手....thx

新豬肉 發表於 2006-6-12 00:17:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
岩岩買左 05T plus , 當撻車果陣, 發現手拉有d卡住,但係都可以撻到 2 次車。但當我撻第3次果陣就撻唔到啦,之後就係飛輪點左一點白油做記號,發現拉到 4 分 1 圈 就番轉頭,著唔到車。  (順帶一問,著到車果 2 次 抆左火咀電就即刻死火)  麻煩各位幫幫我呢個新人 !! thx !!
oliver 發表於 2006-6-12 00:32:07 | 只看該作者
原帖由 新豬肉 於 2006-6-12 00:17 發表
岩岩買左 05T plus , 當撻車果陣, 發現手拉有d卡住,但係都可以撻到 2 次車。但當我撻第3次果陣就撻唔到啦,之後就係飛輪點左一點白油做記號,發現拉到 4 分 1 圈 就番轉頭,著唔到車。  (順帶一問,著到車果 2 次 ...

已經積了很多很多油
鬆火咀打轉部車放血啦
 樓主| 新豬肉 發表於 2006-6-12 00:34:57 | 只看該作者
咁我個引擎有冇事呀 ??
oliver 發表於 2006-6-12 00:36:57 | 只看該作者
原帖由 新豬肉 於 2006-6-12 00:34 發表
咁我個引擎有冇事呀 ??

依個唔係我控制範圍
 樓主| 新豬肉 發表於 2006-6-12 00:40:01 | 只看該作者
咁有冇辦法知道我引擎有冇問題呀 ?? thx
oliver 發表於 2006-6-12 00:42:00 | 只看該作者
原帖由 新豬肉 於 2006-6-12 00:40 發表
咁有冇辦法知道我引擎有冇問題呀 ?? thx

放左血先啦
著著地就比大少少油行慶d...清返d死油...慢慢行下佢 run-in先set啦
 樓主| 新豬肉 發表於 2006-6-12 00:53:04 | 只看該作者
哦~ 等我試一試先 !! thx !!
有咩唔明我先再問您啦 !! thx a lot !