RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: chan951130
打印 上一主題 下一主題
收起左側

花柳巴小改做

GUITAR_VIP 發表於 2009-5-26 00:48:13 | 只看該作者

回c仔

80%認同   ~~~    20% 係 ~~~...........

佢呢d咁既巴~~~我諗多好人都會整到~~~~人人整到佢咁~~~~就真係唔使玩車~~
好似琴日咁~~~架車係咁死~~琴日係咁死機米~~但佢個設計又無腦~~~上返佢又難~~so~~第日又唔知死咩~~~架車重要避震move時~~連條車架都move~~~設計失敗 ~~~

coolboy講得岩~~~我覺得笑佢個d 人係咪真係可以笑佢?....如果真係笑佢車架差~成日壞~大家可以~~因
佢真係阻住人玩~~~~但自己無"成名作"一味笑人車外表~~~就要諗下~~.

但陳生最叫我覺得佢醒的~~係佢條40尺港拖~~~~就算佢出黎玩車~~都叫"零捨不同"~
都叫有自己既凸色~
Q-pet 發表於 2009-5-26 00:55:58 | 只看該作者
回c仔

80%認同   ~~~    20% 係 ~~~...........

佢呢d咁既巴~~~我諗多好人都會整到~~~~人人整到佢咁~~~~就真係唔使玩車~~
好似琴日咁~~~架車係咁死~~琴日係咁死機米~~但佢個設計又無腦~~~上返佢又難~~so~~第日 ...
GUITAR_VIP 發表於 2009-5-26 00:48

我都認同你講法..係佢一個細路整到一架巴士係唔簡單..
問題係,,佢整完有D野又唔再汁好佢..上次覺得萬向有D問題佢都唔理先..搞到小肥洋佢地呆等..明知有問題而唔去正視..咁好多時我地講黎做咩?
叫佢汁靚D個車頭..個時又話無錢..又來又一大堆筆地變出黎..前一句後一句..唉...如果當初問左利達你意見..到頭來佢有自己一堆整巴士方式..但結果呢??咁一早唔洗問你啦...所以你覺得好嬲定好笑丫...
我都覺佢港拖唔錯...櫃同架可以分開...正!!!
GUITAR_VIP 發表於 2009-5-26 01:08:59 | 只看該作者
我都認同你講法..係佢一個細路整到一架巴士係唔簡單..
問題係,,佢整完有D野又唔再汁好佢..上次覺得萬向有D問題佢都唔理先..搞到小肥洋佢地呆等..明知有問題而唔去正視..咁好多時我地講黎做咩?
叫佢汁靚D個車頭.. ...
Q-pet 發表於 2009-5-26 00:55

講得岩~~~成日叫我比野佢~~~~話無$ ~~~但都好無既~~請左我食新地

佢車架好有問題~~~但都行到下咁啦~haha

但點都應該整到架車好好行先羅~~~成日係咁整
Q-pet 發表於 2009-5-26 01:16:28 | 只看該作者
講得岩~~~成日叫我比野佢~~~~話無$ ~~~但都好無既~~請左我食新地

佢車架好有問題~~~但都行到下咁啦~haha

但點都應該整到架車好好行先羅~~~成日係咁整
GUITAR_VIP 發表於 2009-5-26 01:08

你未當佢...以前架R620囉...個時同佢唔熟..當初我仲係新手咩都唔識..
第一次出車我無任何事..但佢就..整車個時D零件唔要掉係地下..又唔汁..
後來消防超幫佢整..個時就捉虫啦..要拆左個拖架拎零件..
家豪 發表於 2009-5-26 01:19:23 | 只看該作者
其實陳生咁樣先好,只少佢肯嘗試、肯實行,唔同其他人一味得個吹字,同埋我覺得大家都無資格去到咁盡,一個小朋友擺了,不是你的殺父仇人,你要批評其他人的作品,你要先有一個獲大家認同既作品,如果你話:我架高屋雞 ...
C仔 發表於 2009-5-25 23:51

師兄,我之前講既野唔係話佢錯d咩,
我自己亦好欣賞佢可以整架巴士出黎
佢有錢佢玩佢既事,但物資唔係咁浪費法,
只不過我同佢身為車友仔既,已經當佢係一個朋友,
有時有d野,叫佢唔好浪費,講話揾錢有幾難,
都係希望佢知道,有d野唔係必然,
要好好咁珍惜,而唔係話要咩就有咩,
個人觀點,敬請勿插
samhang81 發表於 2009-5-26 01:20:54 | 只看該作者
c兄有相睇咪
家豪 發表於 2009-5-26 01:24:45 | 只看該作者
回c仔

好似琴日咁~~~架車係咁死~~琴日係咁死機米~~但佢個設計又無腦~~~上返佢又難~~so~~第日 ...
GUITAR_VIP 發表於 2009-5-26 00:48

其實佢玩左幾耐我就唔清楚,
但講真,以佢咁既年紀可以diy咁多野出黎,
我已經覺得佢好勁,
佢已經好我好多喇~~
我出親車都至少壞一次既xdxd
Q-pet 發表於 2009-5-26 01:27:01 | 只看該作者
師兄,我之前講既野唔係話佢錯d咩,
我自己亦好欣賞佢可以整架巴士出黎
佢有錢佢玩佢既事,但物資唔係咁浪費法,
只不過我同佢身為車友仔既,已經當佢係一個朋友,
有時有d野,叫佢唔好浪費,講話揾錢有幾難,
都 ...
家豪 發表於 2009-5-26 01:19

家豪..到陳仔有一日投身社會..佢返工...就會知道當初我地D大哥哥同姐姐點話佢都好
原來係有道理...陳仔.你呢個年齡老豆同老母養你係應該..
但下下物質上要追求.又點呢??次次問你老豆媽子拎錢...係佢地點都會比你.咁又點呢?
有句說話你都知嫁..錢唔係萬能..但無錢就好頭疼..
你老豆做中港運輸日做夜做為左邊個??你阿媽又係你老豆公司做野..
你阿媽都叫我同你家姐JA係Q-PET嫂睇住你..但我地有用咩??
Q-pet 發表於 2009-5-26 01:30:52 | 只看該作者
遲下你又一支新鏡頭...我都想玩相機啦
你就叫我買啦買啦...大佬..大啦啦幾千蚊...D錢真係識變出黎咩..
我都知買容易囉...我而嫁經濟又唔好..起碼搬番去老豆度我有番個錢就真係買相機啦
就算你阿哥用緊N82..我仲差小小供完JA...以前一炮個啦...
Q-pet 發表於 2009-5-26 01:36:14 | 只看該作者
好似你咁..今日我係公司雖然無野做..你又無啦啦上左手提MSN..
又話上中文堂好悶...你要我答你咩??
家豪 發表於 2009-5-26 01:37:01 | 只看該作者
家豪..到陳仔有一日投身社會..佢返工...就會知道當初我地D大哥哥同姐姐點話佢都好
原來係有道理...陳仔.你呢個年齡老豆同老母養你係應該..
但下下物質上要追求.又點呢??次次問你老豆媽子拎錢...係佢地點都會比你 ...
Q-pet 發表於 2009-5-26 01:27

Q-sir~有d野,未經歷過唔會知
我唔講得係有錢人,但我細時同陳生差唔多,
要咩有咩,一星期唔會見自己老豆幾次,
我返學,佢出左門開工,我訓覺,佢先岩岩收工未返到,
佢地為咩?個個父母都係為左比d仔女幸福,
我細個好唔識諗~咩都唔珍惜,到依家,
我自己on...dog dog咁返黎hk
由佢地2個元老係外國,
佢地一句都冇話過我,only有1句"
自己小心d啦,路係自己揀"
早幾年,我先開始識珍惜番身邊既野,
冇咩野係必然,自己真係要好好珍惜everything囉~
家豪 發表於 2009-5-26 01:38:38 | 只看該作者
遲下你又一支新鏡頭...我都想玩相機啦
你就叫我買啦買啦...大佬..大啦啦幾千蚊...D錢真係識變出黎咩..
我都知買容易囉...我而嫁經濟又唔好..起碼搬番去老豆度我有番個錢就真係買相機啦
就算你阿哥用緊N82..我仲差 ...
Q-pet 發表於 2009-5-26 01:30

其實我都計劃買單反中xd
Q-pet 發表於 2009-5-26 01:43:09 | 只看該作者
Q-sir~有d野,未經歷過唔會知
我唔講得係有錢人,但我細時同陳生差唔多,
要咩有咩,一星期唔會見自己老豆幾次,
我返學,佢出左門開工,我訓覺,佢先岩岩收工未返到,
佢地為咩?個個父母都係為左比d仔女幸福,
我細個好 ...
家豪 發表於 2009-5-26 01:37

呢D未自己內心既一番說話囉"
其實你打呢D心內有無一種心酸想喊??
我個次都有想喊...就係搬出黎住洗費好大..加上Q嫂又搵唔到工做..自己又玩車..銀行以前D儲番來個D錢..係咁跌....返個屋企食飯...比錢老豆個時...我好內無比佢地..
老豆話唔要..叫我自己用啦...仲問我有無錢洗呀..當場心都酸..仲想喊...當時我唔知講咩好...
永遠都係屋企人最親
GUITAR_VIP 發表於 2009-5-26 01:43:40 | 只看該作者
敗家陳^3^)))
家豪 發表於 2009-5-26 01:46:13 | 只看該作者
呢D未自己內心既一番說話囉"
其實你打呢D心內有無一種心酸想喊??
我個次都有想喊...就係搬出黎住洗費好大..加上Q嫂又搵唔到工做..自己又玩車..銀行以前D儲番來個D錢..係咁跌....返個屋企食飯...比錢老豆個時...我 ...
Q-pet 發表於 2009-5-26 01:43

哈哈~在心中啦~
係人都會經歷呢d既時間,睇係遲定早既姐,
到佢經歷既時候,就知點解我地會話佢架喇
Q-pet 發表於 2009-5-26 01:53:48 | 只看該作者
何況陳仔..你識到我地呢一班大哥哥同大姐姐你有好多得著
我地起碼唔會好似細路咁玩玩下..人大左諗野方式唔同...
好多野要為將來打算...我都想結婚生仔..但指問將來我比唔比到幸福佢地
家豪 發表於 2009-5-26 01:57:11 | 只看該作者
何況陳仔..你識到我地呢一班大哥哥同大姐姐你有好多得著
我地起碼唔會好似細路咁玩玩下..人大左諗野方式唔同...
好多野要為將來打算...我都想結婚生仔..但指問將來我比唔比到幸福佢地
Q-pet 發表於 2009-5-26 01:53

咁又唔好講到我地見識好似好多咁,
仲有幾廿年人,我地呢d只係見識比佢多少少姐,
活到老,學到老咁啦~
終有一日佢會明既
lajar 發表於 2009-5-26 01:57:51 | 只看該作者
你只要做得好過我.....我就係失敗
chan951130 發表於 2009-5-25 23:38

陳仔突然咁有文采嘅

重有呀,{banned}仔,唔好買咁Q多噴畢地啦....噴100層先夠厚幫車頭做型,浪費$$ (($50蚊1罐,我上次1路噴,條jj一路赤赤痛))
D噴畢地留番最後用ok?? 你而家不如用造型畢地($30)'文'車頭,再麿平....先噴重好
唔識買我影相俾你睇
Q-pet 發表於 2009-5-26 02:01:13 | 只看該作者
咁又唔好講到我地見識好似好多咁,
仲有幾廿年人,我地呢d只係見識比佢多少少姐,
活到老,學到老咁啦~
終有一日佢會明既
家豪 發表於 2009-5-26 01:57

咁起碼好個同佢個咁上下年齡玩丫嗎=-=死野
Q-pet 發表於 2009-5-26 02:02:44 | 只看該作者
陳仔突然咁有文采嘅

重有呀,{banned}仔,唔好買咁Q多噴畢地啦....噴100層先夠厚幫車頭做型,浪費$$ (($50蚊1罐,我上次1路噴,條jj一路赤赤痛))
D噴畢地留番最後用ok?? 你而家不如用造 ...
lajar 發表於 2009-5-26 01:57

咩咁搞呀文記..你噴野會搞到JJ痛..你有病啵..仲唔去睇醫生