RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2138|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

第一次玩,昨晚試左車,新新手請教!係咪吾用防跌車兩邊果條鐵

areaceci 發表於 2009-5-12 15:04:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
吾用係咪D彎轉細d ?同埋我用左鋰電輕左有冇影響到平行,因為轉完彎之後回中部車偏左/右. . . . .好頭痛呀!
NINEDOWN 發表於 2009-5-12 15:53:43 | 只看該作者

唔用防跌車兩邊果條鐵D彎轉細d
可以 不過自己要控制架車唔好太低

用左鋰電輕左有冇影響到平行
有影響 你test下加重反係電下面   d彎會定d    但要set都合自己

回中部車偏左/右
1.是轉向成SET野順唔順   
2.servo 回中問題
3.尾呔形狀
4.有冇呔膽 是什麼膽

http://www.rcmchk.com/
上來電單車網大家研究下啦

仲有你是說京商的電單車?
 樓主| areaceci 發表於 2009-5-12 19:17:14 | 只看該作者
係京商的電單車~岩岩再試~D彎轉好大~~冇細彎!
pl 發表於 2009-5-13 11:22:40 | 只看該作者
樓上師兄說基本要點有冇查過,因數太多好難三兩個回覆就能解決,最好找些師兄幫手睇睇.
 樓主| areaceci 發表於 2009-5-13 13:26:34 | 只看該作者
己經正實係servo壞左~玩左兩排電就壞~Hitec  HS-225MG!初初諗住平平地$200~有冇耐用D既servo介紹呀~C兄們~萬二分感謝樓上兩位
NINEDOWN 發表於 2009-5-13 14:54:18 | 只看該作者

Align DS510 (平)
Futaba  S9650(多數選用)
Futaba  S9257(我用緊 因為FOR直昇機的數位SERVO 好準)

但係你用Hitec 個SERVO碟D牙唔 o岩 除非你用細碟改大少少裝落去
pl 發表於 2009-5-13 14:57:36 | 只看該作者

s9602
ko949
ko951

全部大約三佰至伍佰幾到
ppk831 發表於 2009-5-14 02:29:57 | 只看該作者
京商dee隻servo碟系唔合適用Hitec servo的(因Hitec servo系細左小小果 servo頭)
但我只系用過Hitec  81MG,其它型號唔清楚,不對勿小