RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1202|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

比比小弟意見~

neil 發表於 2009-4-7 23:54:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟就想玩搖控車~但新手來的~
但本人就想買部入油的來玩~
but 好多野都唔識~可以講係0開始
我想問問大家brother 有咩書or 網~
可以幫到我手~我想學左基本野先~先去買車~
唔想only 買返左來~但完全唔了解部車~
eg ~想學部車的機件~由邊d 零件組成~點去改先好~買d 咩野可以幫到個車控制上好d
等等...............的野~
最好就緊係大家brother 可以pm 我留個msn 教一下我~因為我問題少年
^^
thank you
wongching 發表於 2009-4-10 11:41:33 | 只看該作者
HI ,c hing,,,我個msn :[email protected] !!!
你買左車未??
kelvin_shum 發表於 2009-4-10 11:46:30 | 只看該作者

哈哈~~~~當年我都係咩都唔識!!!!!真係零開始!!!!!不過真係要交學費^^"個人認為一買買油車係正確架^^"
wongching 發表於 2009-4-10 11:56:03 | 只看該作者

me too !!!!真係,係零開始!!!!
KEI_RRR 發表於 2009-4-10 12:52:06 | 只看該作者
想學車,先買車,因玩車感覺從書本看是無的,先買車找其他師兄就學到。
wongching 發表於 2009-4-10 13:02:33 | 只看該作者
買平車學 ,,識玩先買貴.快車 !!
novafans 發表於 2009-4-10 22:53:45 | 只看該作者
v one s套裝車新手唔錯,又唔會太雞,是玩快車前唔錯選擇
wongching 發表於 2009-4-11 13:50:25 | 只看該作者
v one s套裝車新手唔錯,又唔會太雞,是玩快車前唔錯選擇
novafans 發表於 2009-4-10 22:53

v one s 好似得二手!!!!!!!!
COOKER2 發表於 2009-4-11 17:54:29 | 只看該作者
i thank you  can buy second hand  car first.
novafans 發表於 2009-4-11 19:37:15 | 只看該作者
ニ手盡可能免啦,因為ニ手可能已經唔夠硬淨,啤鈴/杯仕鬆散,有啲甚至連底板都彎咗,新手就更加唔識set車,結果得不償失,反而失去興趣,v one sIII應該有新,早兩日見$2XXX.
wongching 發表於 2009-4-12 22:47:53 | 只看該作者
v one sIII !!!!!