RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1489|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

加 f201個殼無左層保護膠~ ??

markpo 發表於 2006-6-1 01:28:12 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位,小弟剛開工做 我架 f201, (F1 法拉里 2001)
但打算噴油前, 發現佢好似無左層保護膠係面~
咁, 我噴油咪好似出事 LOR~?  
可以點AR ??? THX~

仲有, 我見說明書又無一張圖叫我地 "MET" 走果層野佢, 我諗真係無LA.......

gibson 發表於 2006-6-1 02:04:44 | 只看該作者
Yes, the F201 shell do not has the protection layer.  You should be very careful for spraying the shell.  You may polish your shell with car wax compound to get rid of the paint and make your shell shinny.
 樓主| markpo 發表於 2006-6-1 10:18:10 | 只看該作者
咁我可唔可以用 "咒文" 膠紙 AR ??
.
.
.

"咒文" .... 咁都比我諗到點寫....HAHA~:lol
:lol
python 發表於 2006-6-1 10:55:05 | 只看該作者
你果D"咒文" 膠紙都幾恐怖wor, 好嚇人呀.

樓主| markpo 發表於 2006-6-1 11:21:53 | 只看該作者
所以先係度問下你地用唔用得lor~ hehe~
courel500 發表於 2006-6-1 11:41:21 | 只看該作者
得 , 係無問題 , 但你最緊要貼既時侯D邊位要貼得好D , 如果唔係 , D噴油落左膠紙度會慢慢浸入左去 ( 即係外邊 ) , 咁到時又要再抹番佢啦 !
 樓主| markpo 發表於 2006-6-1 12:18:57 | 只看該作者
明白明白~