RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4684|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

NB16 金屬批 報告~~~~

iCoke 發表於 2006-5-29 20:06:03 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
岩岩係廚房試左陣 專登擰大個大針等佢多D油 上部偈到~~~
測試證實 : 我比FULL雞 D油多到死火 多到係喉咀到噴出黎 曲位都係冇油流的~~~~~
呢枝金屬批 可以改善到 NB16成日流M 既情況  (如果一向係自己樓下玩開既注意一下) 呢枝批比原裝大聲得多~唔想比人小就留意啦  
不過今日偉高last一枝比我買左了 想買既就要等下啦 ~~~~價 165-.
WTO 發表於 2006-5-29 20:08:29 | 只看該作者
聽日如唔落雨會唔會落街full雞先
 樓主| iCoke 發表於 2006-5-29 20:09:25 | 只看該作者
落都唔怕啦~去石門橋低玩
 樓主| iCoke 發表於 2006-5-29 20:11:17 | 只看該作者
呀~不過佢喉仔細細又幾鬼響嫁啵~ 佢又唔係大聲啵 係好尖 同響
 樓主| iCoke 發表於 2006-5-29 20:17:44 | 只看該作者
冇呀~我相機留低左係台灣=.=""
max 發表於 2006-5-29 20:34:46 | 只看該作者

我都買了$1300

都幾快,但係個殼好難裝,,,個批果粒機米滑牙,你地係咪呀!
 樓主| iCoke 發表於 2006-5-29 20:37:33 | 只看該作者
留意下偉高幾時返枝批吧 如果你冇流野都可以唔洗買既~~~
個殼要自己修修佢嫁 唔係裝殼果時呢到卡住果到卡住咁嫁~~~
批果粒雞米?????係咪有枝野用黎頂住枝批唔好比佢郁果粒呀????
wave 發表於 2006-5-29 21:27:02 | 只看該作者
 樓主| iCoke 發表於 2006-5-29 21:28:59 | 只看該作者
wave 你換左之後仲有冇流野???
wave 發表於 2006-5-29 21:38:51 | 只看該作者
原帖由 iCoke 於 2006-5-29 21:28 發表
wave 你換左之後仲有冇流野???

已經好小漏油,但還有小小油跡,
不過油缸漏油嚴重.
 樓主| iCoke 發表於 2006-5-29 21:43:53 | 只看該作者
@@ 我油缸又冇流啵 不過整體上呢枝批都幾好
e.............我見到你個波相好似有d唔同既 @@ 孖速黎嫁@@?
wave 發表於 2006-5-30 08:16:04 | 只看該作者
原帖由 iCoke 於 2006-5-29 21:43 發表
@@ 我油缸又冇流啵 不過整體上呢枝批都幾好
e.............我見到你個波相好似有d唔同既 @@ 孖速黎嫁@@?

yes
erikism 發表於 2006-5-30 14:05:08 | 只看該作者
有無試過係有沙o既地方玩呀?
個波箱無遮無掩好似好易會掃齒咁喎
skye 發表於 2006-5-30 14:20:29 | 只看該作者
原帖由 iCoke 於 2006-5-29 20:06 發表
岩岩係廚房試左陣 專登擰大個大針等佢多D油 上部偈到~~~
測試證實 : 我比FULL雞 D油多到死火 多到係喉咀到噴出黎 曲位都係冇油流的~~~~~
呢枝金屬批 可以改善到 NB16成日流M 既情況  (如果一向係自己樓下玩開既 ...

Oh, you bought the last one.   I went there last night but I couldn't find .
Well, where you guys play ar?  May I join?  
 樓主| iCoke 發表於 2006-5-30 19:26:18 | 只看該作者
出左孖速嫁拿=.=""""""我冇留意添...............唔知仲有冇呢=.="?
max 發表於 2006-5-30 22:18:58 | 只看該作者
今日起車中樂買了枝金屬批$165比佢整埋人工都幾貴不過最好笑的地方竟然張兩絛喉掉轉插,初頭唔知拉到我發曬脾氣,連火咀電都掟樂地,真係唔知好笑定好嬲,想請教各位師兄,架車令緊大油針想怏d但係冇比油都唔停,令鬆又死火,有乜辨法,同埋個計要拉好耐你地係咪呀!thx
 樓主| iCoke 發表於 2006-5-30 22:51:11 | 只看該作者
大針   你拎起部車 一下比到極速 睇下佢有冇cut 油or 死火 如果有 就收得太入了 唔夠油食 又唔好放太多 每次4/1咁擰 慢慢 set 大針收 台針就放 比返個平衡佢地 唔比油都行就放台汁直到佢穩定  偈係有佢極限既 你收太多大針想佢快d 倒頭來會死火 又難著 成日唔夠油比部車行極速都幾傷偈嫁
到到你set好左就好好著了  你應該 收盡大針開始放 2圈半~之後先慢慢教~開始收大針 直到比極速 唔cut 油
之後就set 台針 唔比油唔行 剎車又唔死火
如果不正確~請各位大師兄修正~~~~~~~~thx~~~~~~~~~~~
max 發表於 2006-5-30 22:56:05 | 只看該作者
icoke兄唔該曬等我樂街試下先
 樓主| iCoke 發表於 2006-5-30 22:58:10 | 只看該作者
慢慢教佢 要比d耐性 ^^
max 發表於 2006-5-30 22:59:55 | 只看該作者
台針係咪右手面果枝呀!thx