RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1674|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

加速批同fuel問題

redbullbull 發表於 2009-3-6 20:54:35 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
2.1cc後 排 引 擎
有 咩 平 價 批 好 介 紹
要 扣 4 條 彈 弓 果 種
同 埋 有 冇c ching 知 道 有 一 隻 韓 國 油(d 油 係 粉 紅 既),叫 咩 牌 子,同 幾 錢
同 tornado比 較 邊 個 性 價 比 好 d
rc-campus 發表於 2009-3-7 15:49:03 | 只看該作者
原帖由 redbullbull 於 2009-3-6 20:54 發表
同 埋 有 冇c ching 知 道 有 一 隻 韓 國 油(d 油 係 粉 紅 既),叫 咩 牌 子,同 幾 錢

登錄/註冊後可看大圖

Tornado 油好 D..... 話晒歐洲名牌.
l3en668 發表於 2009-3-7 18:33:59 | 只看該作者
原帖由 redbullbull 於 2009-3-6 20:54 發表

韓國油 X里 有賣 180-200  4L
 樓主| redbullbull 發表於 2009-3-7 21:20:35 | 只看該作者
原帖由 rc-campus 於 2009-3-7 15:49 發表

http://www.harmonymodel.com.hk/images/Touring%20Chrome%20(Medium).JPG

Tornado 油好 D..... 話晒歐洲名牌.

不過台灣STS racing個批都幾靚仔.........$380
tornado自己用緊,不過用佢玩好臭同dirty......
pui 發表於 2009-3-7 23:37:30 | 只看該作者
用NITRO-X 澳洲油啱晒香港天氣 玩完唔洗用事後油....    正   $230   4L

pskyng 發表於 2009-3-8 02:56:47 | 只看該作者
0的油價回落左咁多.. 真係唔明點解RC油未反映..   
chacha 發表於 2009-3-8 03:02:19 | 只看該作者
而家一桶油個價錢同六年前差不多,我覺得而家玩車比我玩個陣低玩好多
rc-campus 發表於 2009-3-8 13:53:42 | 只看該作者
原帖由 pui 於 2009-3-7 23:37 發表
用NITRO-X 澳洲油啱晒香港天氣 玩完唔洗用事後油....    正   $230   4L

澳洲 D 天氣同香港差咁多...... (澳洲天氣無咁濕)........
rc-campus 發表於 2009-3-8 14:18:45 | 只看該作者
原帖由 redbullbull 於 2009-3-7 21:20 發表

不過台灣STS racing個批都幾靚仔.........$380

唔係呀, 偈賣 400, 批要 380, 擺明搵笨.......  

C hing, 你唔知加陣 D STS 係國貨嚟架....
rc-campus 發表於 2009-3-8 14:48:23 | 只看該作者
原帖由 pui 於 2009-3-7 23:37 發表

照我所知, Nitro-X 係新西蘭牌子, 點解變左澳洲, 香港賣果可能係山寨貨.......

登錄/註冊後可看大圖

http://www.nitro-x.com/contact.html
 樓主| redbullbull 發表於 2009-3-9 00:44:50 | 只看該作者
c ching Nitro-X係咪油直果隻?
pskyng 發表於 2009-3-9 16:05:54 | 只看該作者
原帖由 rc-campus 於 2009-3-8 14:48 發表

照我所知, Nitro-X 係新西蘭牌子, 點解變左澳洲, 香港賣果可能係山寨貨.......

登錄/註冊後可看大圖

http://www.nitro-x.com/contact.html

....唔會卦..  賣冒牌貨是犯法的.
pskyng 發表於 2009-3-9 16:32:28 | 只看該作者
原帖由 rc-campus 於 2009-3-8 14:18 發表

唔係呀, 偈賣 400, 批要 380, 擺明搵笨.......  

C hing, 你唔知加陣 D STS 係國貨嚟架....

STS那支枇是可以換咀的.跟一個5.0 同 5.2mm , 同埋個枇咀design 用"超強化"來形容.食力位較大面積. 相信要佢爛係唔易.(相對紅丁pipe個加硬位ok.但當大撞時因pipe身與強化位接觸面很小..強化枇咀會源枇身整個分離出來.). 有個朋友用效果唔錯. 不過支枇身0的字個人覺得老土左0的.. 希望佢下一水會改下個graphic.

唔係佢支枇貴... 而係佢依個engine 平. 個friend 用緊.性價比ok ka

個人意見.