RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1346|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

油車 好多野都唔明....

牙威 發表於 2009-2-20 15:11:45 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
唔知點解 成日玩玩下 自動會關車 我唔知咩事...同埋成日都開唔到車  平均玩5min 就自己關一次車  之後等5min先可以開反黎玩=.= 有冇人可以help me~.~...
pskyng 發表於 2009-2-20 15:16:31 | 只看該作者
overheat 0的 engine 死火後唔易tak 得著.. 要佢cool 番至得 .
一缸油行5分零..差唔多la.. 會唔會你冇油死火?
wing3pks 發表於 2009-2-20 15:20:55 | 只看該作者

我之前都好似你以上所講咁...太熱真係會咁...cool返先拉到
so..我比多少少油佢..同入多d空氣
之後正常返晒

Ronald 發表於 2009-2-20 15:21:53 | 只看該作者
有無check過温度呀???
可能過熱之後著唔到車
superx 發表於 2009-2-21 11:47:59 | 只看該作者
try to adjust more fuel to have lower tempature running la
rk2 發表於 2009-2-21 12:29:10 | 只看該作者
RC 油車係用 2 衝程的內燃機推動 , 你們了解什麼是 2 衝程嗎 ? 又了解麼是 內燃機嗎, 我 20 幾年前都唔識的 ......
rk2 發表於 2009-2-21 12:33:24 | 只看該作者
什麼風油比例, 怠速 , 壓縮, 火咀 , 大小 油針, 曲軸, 連干 , 司筒, 遮令 .... 都係自學回來的 .......
MNP 發表於 2009-2-21 12:49:42 | 只看該作者
so.....?
 樓主| 牙威 發表於 2009-2-21 20:25:25 | 只看該作者
可能真係過熱.....但 玩2-3min就 要等cool~.~30min 都玩唔到10min~有冇野換左會好d??
wing3pks 發表於 2009-2-21 20:36:57 | 只看該作者
原帖由 牙威 於 21-2-2009 08:25 PM 發表
可能真係過熱.....但 玩2-3min就 要等cool~.~30min 都玩唔到10min~有冇野換左會好d??

你個架咩車ar??
正常你比多少少個大油針都可以冇咁熱架la..
不過速度會較慢...你可以試左睇下會唔會死火先
l3en668 發表於 2009-2-21 20:37:22 | 只看該作者
原帖由 牙威 於 2009-2-21 20:25 發表

其實玩30mins都可以唔使等2mins就可以著番~
我諗你油針錯左..試下放大支針試下喇~