RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Tim718
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家放直升機用 Mode 1 定 Mode 2

小步 發表於 2009-7-31 01:40:37 | 只看該作者

自得其樂同井底之蛙 一線之格

哈哈

f3c 冇新機.....

真係...愛3d 真係潮流, 但為左show比人睇做到3d 而迷信 mode 2 真係笑很死人
基本功都未掂就串77 自拓記600n開始上身真係唔少
自以為3d 上身 完全無視直升機之最基本訓練更係失禮死人,仲要井底到拉埋f3c 來講
3d 高手睇唔少, 人家基本功之強 , 去溫習下先串人啦
小步 發表於 2009-7-31 01:46:03 | 只看該作者
恆哥..你架車好型,好快,好旺角!!一個字..正!!
ka-man 發表於 2009-7-31 00:41

算把啦, 好多人玩機玩到上身, 過唔到自專呢一關

要出得機多先叻banned} ..咩理論..well , 3d 的確係hit
又易賺錢

而家o的人咩叫精同準都未知了,sunny 佢地o的3c 底上次深圳表演過真係功力心厚
小步 發表於 2009-7-31 01:47:07 | 只看該作者
恆哥..你架車好型,好快,好旺角!!一個字..正!!
ka-man 發表於 2009-7-31 00:41

有o的人special 小氣及記仇的

真係吹佢唔賬/
ka-man 發表於 2009-7-31 01:53:18 | 只看該作者
玩機只係自得其樂!!不用燥!!
rc10 發表於 2009-7-31 02:23:50 | 只看該作者
60# ka-man

4#3b
zifu 發表於 2009-7-31 09:51:57 | 只看該作者
其實玩F3C, F3D, MODE 1, MODE 2, 亦只是個人喜好,要是看當時科技,個人心態,如果20年前有現在科技,我亦相信我飛3D都會飛得很好,現在想追時已是3慢, 眼慢,手慢,荷包慢,但機本功還是可以的, 一個F3C 靜態動作,非常非常簡單, 就是自旋慢轉升2米2圈,要保持原來位置,有多少人可以做得好呢?
ka-man 發表於 2009-7-31 12:03:33 | 只看該作者
其實玩F3C, F3D, MODE 1, MODE 2, 亦只是個人喜好,要是看當時科技,個人心態,如果20年前有現在科技,我亦相信我飛3D都會飛得很好,現在想追時已是3慢, 眼慢,手慢,荷包慢,但機本功還是可以的, 一個F3C 靜態動作,非常非常 ...
zifu 發表於 2009-7-31 09:51

less than 10 in HK...
Andrew168 發表於 2009-7-31 12:48:29 | 只看該作者
無為 model 1 定 mode 2 相和氣, 冇意思, 各有各玩法, 好玩就得,
自己都用 mode 1 有 十載, 但不拒用 mode 2
zifu 發表於 2009-7-31 23:04:37 | 只看該作者
less than 10 in HK...
ka-man 發表於 2009-7-31 12:03

you are right....
bobpinpin 發表於 2009-8-24 12:06:05 | 只看該作者
我小卜用Mode 1玩 , 好開心嫁!
明白到Mode 2 玩3D會易做,有時都想轉!
但係左手定右手油門玩得易上手可能會同先天因素有關...(個人意見)
所以都係冇轉(我係用右手玩油門好D!)
建議各位可以係Sim試試先啦!
aggressor28 發表於 2009-9-2 16:04:42 | 只看該作者
mode 2
heliguy 發表於 2009-9-7 01:32:08 | 只看該作者
香港mode2 多過mode1
sharks 發表於 2009-9-7 19:33:00 | 只看該作者
都唔知"坳"嚟做咩 ! 用mode 5 啦 !
luck237 發表於 2009-10-23 11:36:15 | 只看該作者
看?要回帖,乃是人生是美德。

Thousands of people buy World buy wow gold of Warcraft and start playing everyday. Many of these wow buy gold   people find out quickly that it is difficult wow gold fast delivery   to play without being at a high-level. Many new users often buy gold for wow will quit because they feel over-matched and buy cheap wow gold can"t get through nay instances or quests. Many players often join to wow gold eu play with their friends who are at a higher level and will have to play non-stop to get to eve online isk a high enough level to join them.
silvavisil 發表於 2010-2-23 03:23:22 | 只看該作者

我買咗隻4#6 rtf,玩mode2.
個人覺得mode2 係現今 easy to use for beginners.(Novice)
Mode1  應該係d Advance or Expert user. 因為一開始就玩mode1.
Another word 就係, mode1者 同 mode2者 各人同一時間change mode,i think,玩mode1嘅,一定快上手啲. (個人意見,勿插)
arigato 發表於 2015-1-18 11:33:07 | 只看該作者
一個二分法的問題,我用Mode 1 , 並專重用其他Mode的玩家,玩得自已舒服開心最重要.
lschun 發表於 2015-1-18 12:38:22 來自手機 | 只看該作者
打開機用mode2應該問題不大
ng3c 發表於 2015-1-18 13:23:22 | 只看該作者
mode2: 左手油門
TheWolf 發表於 2015-1-18 14:18:11 來自手機 | 只看該作者
我是新手.選了mod 2.
kinfun 發表於 2015-4-12 03:04:16 | 只看該作者
我兩樣都唔係,我係mode3